zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Samenwerking Gelderse ziekenhuizen en Defensie
Samenwerking Gelderse ziekenhuizen en Defensie

Samenwerking Gelderse ziekenhuizen en Defensie

  • Nederland
  • De Gelderse ziekenhuizen Gelderse Vallei en Rijnstate versterken de samenwerking met 11 Luchtmobiele Brigade. De ondertekening van een convenant hiervoor vond vandaag plaats op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/05/samenwerking-gelderse-ziekenhuizen-en-defensie

Een algemeen militair verpleegkundige (AMV’er) moet voor zijn registratie gemiddeld 1 dag per week contact hebben met patiënten. Door oefeningen, uitzendingen en andere werkzaamheden schiet dit er vaak bij in. Samenwerking met de ziekenhuizen zorgt ervoor dat de AMV’er voldoende patiëntencontact opbouwt. Daarmee blijft de kwaliteit van zorg bij Defensie op het juiste niveau. Voor de ziekenhuizen betekent dit extra geneeskundige capaciteit die niet op de eigen kosten drukt.

Teambuilding

Om de samenwerking compleet te maken draagt de luchtmobiele brigade met teambuilding bij aan het groepsproces in de ziekenhuizen. Daarnaast helpt de brigade een afdeling in het Rijnstate ziekenhuis te verhuizen op 13 maart. Ook biedt de samenwerking een sterke basis om samen rampenscenario’s te beoefenen.

BIG-register

Zorgverleners moeten zich elke 5 jaar opnieuw registreren in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Sinds enige jaren kunnen algemeen militair verpleegkundigen een verplichte registratie halen door te werken in een van deze ziekenhuizen. Hiermee tonen zij aan dat hun kennis en vaardigheden voldoende zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top