zondag, januari 19, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Vacansoleil Foundation
Samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Vacansoleil Foundation

Samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Vacansoleil Foundation

  • Nederland
  • Dit voorjaar slaan het Nationaal Ouderenfonds en de Vacansoleil Foundation de handen ineen. Met twee nieuwe projecten proberen ze zo veel mogelijk ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
  • Nationaal Ouderenfonds
  • https://www.ouderenfonds.nl
  • pers@ouderenfonds.nl

Strandrolstoelen met studentaandrijving

Een dagje naar de zee. Even lekker uitwaaien. Voor veel mensen een leuk en vanzelfsprekend uitje. Voor veel ouderen een moeilijke opgave. Maar met een speciale strandrolstoel kunnen ouderen met een fysieke beperking toch een dagje van het strand genieten. Omdat deze aangepaste rolstoelen niet goedkoop zijn, is het project Strandrolstoelen met studentaandrijving opgestart. De ‘aandrijving’ wordt verzorgd door de studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding op vier ROC’s in Amsterdam, Breda, Goes en Nijmegen.

De studenten, die momenteel les krijgen in het organiseren van liefdadigheidsprojecten, organiseren diverse originele evenementen. Studenten in Goes en Nijmegen organiseren een dinershow, studenten in Breda een benefietavond en in Amsterdam wordt er een dinershow en een avondprogramma vol activiteiten georganiseerd. Met de opbrengst wordt de aanschaf van nieuwe strandrolstoelen voor het Ouderenfonds gefinancierd.

“Het is fantastisch hoe jongeren zich inzetten voor onze ouderen en mobiliteit. Dankzij de inzet van deze jongeren en de strandrolstoelen bezorgen we veel ouderen een onvergetelijke dag aan het strand, waarbij ze werkelijk tot aan de kustlijn en zelfs in het water kunnen genieten van de zee en het strand”, aldus Marcel Harms, hoofd evenementen bij het Nationaal Ouderenfonds.

Een dagje uit

Het tweede project van de Vacansoleil Foundation en het Ouderenfonds vindt plaats op drie Nederlandse campings: De Twee Bruggen in Winterswijk, Diana Heide in Amen en de Heldense Bossen in Helden. In juni wordt hier elke dinsdag en woensdag een speciale dag voor ouderen georganiseerd. Een compleet verzorgde dag met allerlei activiteiten zoals zwemmen, midgetgolf en jeu-de-boules. Tijdens deze dag verblijven de gasten in een luxe stacaravan van Vacansoleil waar ze ook een lunch aangeboden krijgen.

“Met dit nieuwe project maken we de camping weer toegankelijk voor ouderen samen met de Vacansoleil Foundation en de deelnemende campings. Zo genieten veel ouderen weer van een minivakantie die voor anderen als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Wij zijn dan ook erg blij met deze samenwerking!” aldus Marcel Harms.

Over de Vacansoleil Foundation

De Vacansoleil Foundation is een stichting die in 2012 door de directie van Vacansoleil is opgezet. De stichting organiseert projecten op basis van ingediende ondersteuningsaanvragen van particulieren en van goeden doelen met een MVO karakter, zoals de Make a wish foundation en het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens het uitvoeren van de initiatieven houdt de Vacansoleil Foundation de vinger aan de pols. Met een eigen bedrijfsplan en begroting opereert de Foundation onafhankelijk van Vacansoleil. Meer informatie en gerealiseerde projecten staan op www.vacansoleil.nl/over-vacansoleil/vacansoleil-foundation.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend richt op kwetsbare ouderen. Via eigen diensten en projecten zoals de BoodschappenPlusBus en de OuderenOmbudsman. Daarnaast organiseert het Ouderenfonds allerlei uitjes en evenementen, zoals concerten, circus , stranduitjes of de nieuwe campinguitjes met Vacansoleil. Ouderen kunnen zich aanmelden via www.ouderenfonds.nl/evenementen of 0900- 60 80 100 (lokaal tarief).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top