zaterdag, oktober 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Samenz Ouderenservices breidt uit
Samenz Ouderenservices breidt uit

Samenz Ouderenservices breidt uit

  • alkmaar@samenz.nl

Alkmaar – Deze maand is een nieuwe vestiging van Samenz gestart, een landelijke organisatie die ten doel heeft senioren te helpen door middel van hulp-, gemaks- en gezelschapsdiensten: Samenz Alkmaar.

Samenz biedt nadrukkelijk geen (medische of verpleegkundige) zorg, maar vooral wél hulp om mogelijk te maken dat ouderen het leven leiden zoals zij dat zelf verkiezen. Naast gebruikelijke basishulp in en om het huis biedt Samenz tegelijk (of op speciaal verzoek  begeleiding bij uitstapjes, boodschappen doen of  bijvoorbeeld meegaan naar een doktersbezoek. Maar ook het coördineren van een  woningopruiming of verhuizing, advies bij woningaanpassing en hulp bij de administratie zijn diensten die geboden worden.

“Onze dienstverlening laat zich het beste omschrijven als een zoon of dochter op afroep”, licht Christine Dufour toe. “Onze missie is om senioren heel persoonlijke en betrokken extra ondersteuning te bieden waardoor ze zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen vertrouwde huis kunnen blijven wonen. Wij bieden absoluut maatwerk”

Samenz Alkmaar richt zich niet alleen op langdurige opdrachten, maar ook op vragen van tijdelijk aard. Daarbij bieden ze de diensten ook aan via werkgevers waardoor mantelzorgende werknemers van een aantal van hun taken kunnen worden ontlast en beter kunnen functioneren op de werkplek.

 Ook worden er handige arrangementen geboden, waarbij uitgaan, koken en genieten van de natuur centraal staan.

“De kern van onze dienstverlening is persoonlijke betrokkenheid. We luisteren naar de cliënt en vinden samen uit op welke manier we ondersteuning kunnen bieden”, vertelt Christine Dufour.

Het overleg met betrokken familieleden en mantelzorgers geeft vaak al hele mooie aanknopingspunten voor een plan van dienstverlening “Wij willen een verschil maken in het dagelijkse leven van zelfstandig wonende senioren in de regio Alkmaar en daar omheen” Want, volgens Dufour “ bestaat dag uit meer uren dan er bijvoorbeeld thuiszorg of verpleegkundige hulp over de vloer komt. Die overige uren in het leven van de (hulpbehoevende) oudere willen wij graag helpen zo fijn en kwalitatief als mogelijk in te vullen”

Meer informatie over Samenz Alkmaar is te vinden op  www.samenz.nl/alkmaar

Christine Dufour is telefonisch bereikbaar via (06) 44 67 25 24.

Over Christine

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top