zaterdag, december 14, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Schade door blikseminslag
Schade door blikseminslag

Schade door blikseminslag

  • Nederland
  • UNETO-VNI, de brancheorganisatie voor de installatiesector, waarschuwt voor hoog oplopende schade door blikseminslag.
  • UNETO - VNI
  • http://bliksembeveiliging.uneto-vni.nl
  • k.bruijel@uneto-vni.nl

Bij bedrijven en huishoudens staan steeds meer elektrische apparaten, waardoor het schadebedrag flink kan oplopen na inslag. Jaarlijks beloopt de economische schade als gevolg van blikseminslag op tot vele tientallen miljoenen euro’s.

In Nederland vinden er per jaar zo’n 100.000 tot 250.000 blikseminslagen plaats. Voor aankomend weekend wordt opnieuw onweer voorspeld. Goede bliksembeveiliging voorkomt niet alleen schade aan gebouwen, maar zorgt er ook voor dat werkprocessen niet ontregeld raken. Dat laatste is steeds belangrijker vanwege de toenemende afhankelijkheid van ict-structuren in het bedrijfsleven. Blikseminslag kan systemen urenlang platleggen en daardoor zorgen voor hoge kosten.

Veel gebouweigenaren en -beheerder weten niet goed hoe hun eigendom optimaal beveiligd kan worden. Leden van de vakgroep Bliksembeveiliging van UNETO-VNI hebben die kennis wel. Leden van de vakgroep werken op basis van de Europese norm en de daarvan afgeleide Beoordelingsrichtlijn BRL 1201. Deze richtlijn stelt kwaliteitseisen aan het gehele proces van ontwerpen en installeren tot en met de daadwerkelijke ingebruikname van bliksem- en overspanningsbeveiligingsinstallaties.

Extra aandacht voor goed functionerende bliksembeveiliging is hard nodig; onderzoek door UNETO-VNI uit 2011 wijst uit dat zo’n 50 procent van bedrijven niet of onvoldoende is beschermd tegen blikseminslag.

Meer informatie over de leden van de Vakgroep Bliksembeveiliging is te vinden op de site van UNETO-VNI.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top