donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Schilderij Roosendaalse Anita Ammerlaan 4e prijs Keukenhof
Schilderij Roosendaalse Anita Ammerlaan 4e prijs Keukenhof

Schilderij Roosendaalse Anita Ammerlaan 4e prijs Keukenhof

  • Nederland
  • Na vorig jaar de 1e prijs te hebben gewonnen met haar op de Keukenhof geschilderde doek, was dit jaar de 4e plaats voor Anita Ammerlaan weggelegd.
  • 4e-plaats-Anita-Ammerlaan-K
  • Kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@anitaammerlaan.com
  • U kunt nu ook het werk van Anita Ammerlaan bekijken in haar nieuwe atelier aan de Markt 39 in Roosendaal. Het atelier is tevens een expositieruimte(1150m2!) voor andere wisselende kunstenaars. Bezoek op afspraak of tijdens openingstijden. Dichtstbijzijnde parkeerplaats 'Emile van Loonpark', op 100 meter van de ruimte. Meer informatie op www.anitaammerlaan.com

Afgelopen zondag 4 mei 2014 werd om 16.00 uur bekend gemaakt wie de prijswinnaars waren van de 5 dagen durende kunstwedstrijd op het Henk Veen Kunstplein in Keukenhof.
Dit jaar was de 4e prijs voor Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan.

Gedurende het 5-daagse evenement Henk Veen Kunstplein, was er een grootse expositie van ruim 50 professionele kunstenaars die hun werk, maar ook hun kunst live op doek vertoonden. Onder toeziend oog van directeur Bart Siemerink, welke zichtbaar genoot, kon het publiek de kunstenaars in actie zien, de sfeer proeven rondom de kunstenaars en met ze praten over hun kunstwerken. Het contact met de kunstenaars zelf, de professionele opstelling van het plein, maakt dat het Henk Veen Kunstplein een sfeervol en uniek concept is en het publiek mee kan gaan in hun wereld. “De combinatie van het exposeren van vele verschillende kunstenaars met even zoveel verschillende stijlen en de uitgeschreven wedstrijd, creëert een sfeer van een georganiseerd atelier, waar veel Keukenhof bezoekers speciaal deze week vanwege de aanwezigheid van het Kunstplein, hun weg richting het prachtige in bloei staande Keukenhof heeft gevonden”, aldus jurylid, organisator en kunstenaar Henk Veen.

Vorig jaar won Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan de 1e prijs met haar op de Keukenhof geschilderde doek en dit jaar viel zij weer in de prijzen, dit jaar ontving zij de 4e prijs voor haar schilderij ‘Keukenhof-Flower-Cow’.

Peter Faber, medejurylid, van deze kunstwedstrijd vertelde dat hij met de andere juryleden Greet Locquet Bestuurslid Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof, welke ook de Bloemencorso organiseert en de bekende kunstschilder Henk Veen, tevens organisator van het kunstevenement Henk Veen Kunstplein, na de tweede ronde jureren het eens waren welk schilderij met het thema “OerHollands”, de titel van de eerste prijs verdiende. Bijzonder om te zien hoe het thema door iedere kunstenaar wordt uitgeschilderd en een kijkje geeft door de ogen van een schilder artiest. Door ongekende hoogstaande klasse van alle 50 kunstwerken had de jury het moeilijk om de prijswinnaars te selecteren, maar de eerste prijs was na de eerste ronde al direct duidelijk. Buitenom de wedstrijd, heeft het publiek ook dit jaar weer gretig gestemd op zijn of haar favoriete kunstenaar over het werk wat tentoongesteld werd door de kunstschilders, waarbij meer dan duizend stemformulieren zijn ingevuld.

Met lovende woorden van juryleden, laten zij het publiek weten dat het Kunstplein een ware traditionele aanvulling is, welke inmiddels de verrassende vaste attractie is en ieder jaar op Keukenhof zal plaatsvinden. “Een zeer geslaagd Kunstplein Keukenhof deze week en een ode aan de bezielende leiding”, aldus Greet Locquet, bestuurslid Keukenhof.

De jury is tot de tot de volgende winnaars gekomen:

1ste prijs:Mario Rijnders – Hotelovernachting voor 2 personen in NH Leeuwenhorst met 2 entreekaarten Keukenhof 2014 – gesponsord door Keukenhof

2de prijs: Ada van Werkhoven – Talens Pakket Royal Talens t.w.v. €120 – gesponsord door Royal Talens

3de prijs: Cees Schenk – Talens Pakket Royal Talens t.w.v. €105 – gesponsord door Royal Talens

4de prijs: Anita Ammerlaan – Talens Pakket Royal Talens t.w.v. €80 – gesponsord door Royal Talens

5de prijs: Nel Huurman – Zomerbollen pakket – gesponsord door Keukenhof

Publieksprijs: Petra Moesker - 2 lentepassen Keukenhof 2015 – gesponsord door Keukenhof

Organisator van het Kunstplein Keukenhof en kunstenaar Henk Veen zet zich d.m.v. zijn werk graag creatief in voor goede doelen. Hierin heeft hij een partner gevonden in acteur Peter Faber die meegejureerd heeft en als traktatie een bijzondere performance heeft neergezet en vertelde over zijn werk voor de jeugd voor zijn Peter Faber Stichting. Daarbij heeft hij “zijn jongens”, stadsdichter van Amsterdam Noord en coach, Lamyn Belgaroui en poëet en performer Vincent Heeren, meegenomen die een staaltje kunst hebben laten zien in de vorm van dicht, rap, zang en meer.

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en het prachtige en bijzondere vierdaagse wedstrijd en hoogstaande evenement afgesloten.

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top