dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Schippers wijzigt medicijnen ontheffing van RIVM
Schippers wijzigt medicijnen ontheffing van RIVM

Schippers wijzigt medicijnen ontheffing van RIVM

  • Nederland
  • Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de ontheffing voor het RIVM gewijzigd voor het bezit van niet-toegelaten geneesmiddelen. Dat maakt ook de weg vrij medicijnen aan te kopen tegen ebola. De wijziging gaat morgen in (16 september 2014).
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/09/15/schippers-wijzigt-medicijnen-ontheffing-van-rivm.html

Het RIVM heeft al langer een ontheffing om niet-toegelaten geneesmiddelen op voorraad te hebben. Dat komt voort uit haar taak ziekten te bestrijden die de publieke gezondheid kunnen bedreigen. Bijvoorbeeld bij een uitbraak van besmettelijke ziekten of een incident met radioactieve stoffen.

Het gaat veelal om schaarse middelen waardoor soms moet worden uitgeweken naar een alternatief middel. In de huidige ontheffing staat bij een middel vaak specifiek de naam van een fabrikant en dat blokkeert de weg om een ander middel in te kopen met dezelfde stoffen. De wijziging wordt nu dus algemener gesteld op categorieën van stoffen of middelen. Middelen tegen ebola vallen dan onder ‘antivirale middelen’.

Deze wijziging zat er al aan te komen maar is nu versneld in procedure gebracht in verband met de uitbraak van ebola in West-Afrika en de terugkeer van twee artsen uit Sierra Leone die mogelijk besmet zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top