zaterdag, november 16, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Schippers zet nationaal sportnetwerk op
Schippers zet nationaal sportnetwerk op

Schippers zet nationaal sportnetwerk op

  • Nederland
  • Minister Edith Schippers (Sport) heeft het initiatief genomen tot het oprichten van een landelijk sportnetwerk. Doelstelling is om Nederland als sportland – top- en breedtesport - op een hoger niveau te brengen. Aanleiding voor Schippers is dat zij constateert dat er veel goede initiatieven in sport zijn, maar dat die verbrokkeld en weinig zichtbaar zijn. Het nieuwe netwerk vult het gat op dat met het verdwijnen van Olympisch Vuur is ontstaan.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/11/schippers-zet-nationaal-sportnetwerk-op.html

Olympisch Vuur was echter teveel gericht op het binnenhalen van de Olympische Spelen, wat de bevordering van het sporten zelf enigszins onderbelichtte. Met het nieuwe sportnetwerk richt Schippers zich zowel erop om Nederlanders aan het sporten te krijgen (breedtesport) als om de prestaties (topsport) te verhogen. Schippers maakt dit vanmiddag bekend als zij in Groesbeek een sportaccommodatie (Plureyn Werkenrode) voor sporters met een handicap opent.

Schippers wil in het netwerk de krachten bundelen van topsporters, bedrijfsleven, organisaties als NOC*NSF, VNG, wethouders sport, Vereniging Sport en Gemeenten, Gehandicaptensport, onderwijs, Veilig Sport Klimaat etcetera. De organisatie van het nieuwe netwerk krijgt een licht karakter, het gaat er om dat goede initiatieven bekend worden en slim en snel navolging kunnen krijgen.

Schippers zal als sportminister zelf voorzitter van het netwerk worden: “Nederland scoort als sportland al jaren hoog. Dat wil ik verder doorzetten. Ik kan dat niet alleen, vandaar dat we met dit netwerk het beste wat we hebben willen combineren. We smelten alles samen tot goud. En dan heb ik het over de deelnemersmedaille van een buurtsporttoernooi, als over de gouden plakken in Rio de Janeiro in 2016.”

Schippers wees erop dat ondanks de crisis en de bezuinigingen het sportbudget op rijksniveau overeind is gehouden. Er gaan tientallen miljoenen naar passend sport- en beweegaanbod voor iedereen, als naar ‘uitblinken in de sport’: topsportprogramma’s, topsportevenementen en stipendiumregelingen voor topsporters. Het budget voor sport staat bij veel gemeenten wel onder druk, dus het is nu geboden om de krachten te bundelen en ondernemerschap te tonen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top