zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Schoenen passen? Online voor 6,75 euro
Schoenen passen? Online voor 6,75 euro

Schoenen passen? Online voor 6,75 euro

  • Nederland
  • Bij welke webwinkel kunnen consumenten het beste hun schoenen bestellen? Wie denkt dat er amper verschillen zijn heeft het mis. Schoenportaal.nl deed onderzoek en kwam tot verrassende inzichten.
  • 22279456_ml
  • Schoenportaal.nl
  • http://www.schoenportaal.nl
  • william@diversions.nl
  • Schoenportaal_persbericht

Tijdens het onderzoek werden de leveringsvoorwaarden van 18 grote webwinkels vergeleken. Het ging hierbij zowel om traditionele retailers als pure online aanbieders. Schoenportaal.nl onderzocht de voorwaarden op de terreinen van verzending, retourneren, levertijd en bedenktijd.

De onderzoekers werden verrast door de uiteenlopende wijze van werken van webwinkels. Veel aanbieders verzenden bestellingen gratis (soms vanaf een drempelbedrag). Andere webwinkels rekenen standaard 5,95 euro voor de verzending.

Bij retouren is hetzelfde beeld te zien. De meeste webwinkels nemen de kosten van retourneren op zich, maar er zijn partijen die de kosten voor retourzending bij de consument leggen. Bij verzending via PostNL komt dit neer op 6,75 euro.

Hoe lang wil een consument wachten op bestelde schoenen? Bij veel winkels is enig geduld gevraagd. Slechts een minderheid belooft verzending binnen een dag. Een webwinkel neemt alle tijd door uitgifte van schoenen te beloven binnen 5 a 10 dagen.

Gezien de grote verschillen is het voor consumenten belangrijk stil te staan bij leveringsvoorwaarden, iets dat in de praktijk niet altijd gebeurt. Alle uitkomsten van het leveringsvoorwaardenonderzoek zijn nu inzichtelijk op de website van Schoenportaal.nl.

Over nieuwsbron

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top