maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / België / Schokkend boek komt er aan: Dood In Tunesië
Schokkend boek komt er aan: Dood In Tunesië

Schokkend boek komt er aan: Dood In Tunesië

  • Belgie
  • Dood In Tunesië, het schokkende boek van de Vlaamse schrijver Marc Haagen, komt er begin juni aan. Op www.bravenewbooks.nl/marchaagen verneemt u meer over dit waargebeurd drama, deze unieke liefdeshistorie en een bijzonder onwaarschijnlijke autobiografie.
  • via Bravenewbooks/BOL.com
  • www.bravenewbooks.nl/marchaagen
  • mhaagen12@gmail.com
  • cover plus eerste hoofdstuk DOOD IN TUNESIË plus flaptekst_html_m268f...

DOOD IN TUNESIË is het ware verhaal achter de vele onjuiste en tegenstrijdige berichten in de Vlaamse en Franstalige pers omtrent het “overlijden” van de schrijver Marc Haagen en zijn echtgenote Elisabeth Vancaeneghem in januari 2014 in Tunesië. Blijkt dat de auteur helemaal niet dood is maar integendeel wonderwel een vreselijke tragedie overleefd heeft. Hij is noodgedwongen door een persoonlijke hel gegaan. Zelfmoord plegen is in hun thuisland België al controversieel, maar in moslimlanden hoogst ongebruikelijk, tegen de koran en in principe zelfs strafbaar. Het heeft maar een haartje gescheeld of Marc was in de plaatselijke gevangenis beland. Het werd uiteindelijk een Tunesische publieke psychiatrische instelling, net één trapje hoger dan de hel van zo’n gevangenis. Wat later diende hij een rijkelijk leven in Noord-Afrika in te ruilen voor dat van dakloze in België want, jawel, Marc Haagen is moeten terugkeren. Alleen, zonder middelen, helemaal opnieuw starten in eigen land. Hij heeft een bijzonder ongewoon levensparcours achter de rug, deze vijftiger, en dat wordt volledig uit de doeken gedaan. Hij neemt geen blad voor de mond in dit boeiende relaas, dat zowel een autobiografie en een liefdeshistorie is geworden, als een aangrijpend real life drama en een tabula rasa met een woelig verleden. Een persoonlijk dagboek ook en een indringend zelfonderzoek waarmee de auteur door middel van therapeutisch schrijven zichzelf hoopt te genezen van zijn talrijke demonen. In dit document humain zoekt hij ook willens nillens de zelfkant van de maatschappij en het individu op.

Over MHAAGEN

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top