vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Scholieren denken mee met landmacht
Scholieren denken mee met landmacht

Scholieren denken mee met landmacht

  • Nederland
  • Een vervoermiddel dat militairen helpt met het dragen van hun zware bepakking. Deze ontwerpopdracht kregen de ruim 30 groepen leerlingen die meededen aan de landelijke wedstrijd Eureka!Cup 2014. Gisteren vond in Eindhoven de grote finaledag plaats. Het Markland College uit Zevenbergen won met de opblaasbare Airtrailer.
  • d140520ek2050
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/21/scholieren-denken-mee-met-landmacht

“Lucht is overal te krijgen”, zegt de 15-jarige Aart. “Vandaar dat wij een opblaasbaar vervoermiddel hebben bedacht.” De Airtrailer is compact en van licht materiaal. Het groepje van het Markland College deed veel onderzoek voor hun project. “De Airtrailer moest ook makkelijk uit elkaar zijn te halen en in elk gebied te gebuiken. Het onderstel bestaat uit skilatten met wieltjes en kan meer dan 100 kilo dragen.”

Meidenteam

De leerlingen van het Maerlant College in Den Haag behaalden de tweede plaats. Het meidenteam bedacht een brancard die om het middel mee kan worden getrokken. Ook dit ontwerp verlicht de last voor militairen en is snel in elkaar te zetten.

Creatief

“De scholieren zijn bijzonder creatief. Ze hebben echt hun best gedaan”, aldus jurylid kapitein Rick Krosenbrink. Met 3 andere militairen bekeek en beoordeelde hij gisteren alle ontwerpen. “Voor de landmacht is deelname aan Eureka een goede manier om ons gezicht weer te laten zien. Ook maken we toekomstige technici duidelijk wat zij met hun kennis kunnen betekenen voor Defensie.”

Eureka!Cup

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch/wetenschappelijk thema voor jongeren uit de onderbouw. Ieder jaar moeten de deelnemers in verschillende categorieën een innovatieve oplossing voor een probleem verzinnen. Tijdens de finaledag, de Eureka!Day, beoordelen de opdrachtgevers de ontwerpen. De landmacht deed dit jaar voor het eerst mee als opdrachtgever.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top