maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Schooljudo wint dubbel bij Sportiviteit Prijs 2013
Schooljudo wint dubbel bij Sportiviteit Prijs 2013

Schooljudo wint dubbel bij Sportiviteit Prijs 2013

  • Nederland
  • Schooljudo is door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot Sportiefste sportprogramma van het jaar. Op donderdag 23 mei werd in het Frans Otten Stadion in Amsterdam deze maatschappelijke prijs uitgereikt.
  • ZilverenKruis
  • http://www.zilverenkruis.nl
  • info@zilverenkruis.nl

Het team van Schooljudo nam uit de handen van Barbara Barend, Cees Vervoorn (lector Sport en Onderwijs UVA/HVA) en Judith Lingeman (Vrienden Loterij) zowel de publieksprijs (t.w.v. €5.000) als de juryprijs (t.w.v. €10.000) in ontvangst.

De waardering van de jury voor het programma was groots. De jury gaf onder andere het volgende commentaar: Schooljudo is een goed voorbeeld waarbij een topsporter, in dit geval Ruben Houkes, zich inzet voor een sportief en maatschappelijk programma. Het laat zien hoe je van je sport een maatschappelijk initiatief kan maken.

Zilveren Kruis Achmea is al drie jaar lang landelijk partner van het programma. Juist in tijden waar gemeenten en scholen minder geld te besteden hem voor sportieve projecten, is de financiële steun van Zilveren Kruis belangrijk om duizenden kinderen per jaar de energie en het plezier van sporten mee te geven. Het gewonnen bedrag van de Sportiviteit Prijs zal Schooljudo dan ook zeker gebruiken om meer kinderen op basisscholen door het hele land kennis te laten maken met judo. Daarnaast zal Schooljudo vanaf september pesten als thema meenemen in het lespakket en aan het begin van het nieuwe schooljaar een studiedag tegen pesten organiseren.

Schooljudo is een totaal georganiseerd judoprogramma wat jaarlijks op circa 350 scholen per jaar wordt georganiseerd. Het afgelopen jaar hebben meer dan 20.000 kinderen meegedaan aan het programma. Het programma bestaat uit 6 weken judoles op school en 6 weken judoles na schooltijd in de wijk of bij de lokale judovereniging. De kinderen krijgen les van een echte judomeester, op een echte judomat en in een echt judopak. Schooljudo.nl organiseert het programma van A tot Z, zo nodig met lokale samenwerkingspartners. Ruben Houkes, Wereldkampioen en Olympisch bronzen medaillewinnaar, verzorgt als ambassadeur van Schooljudo na de zes binnenschoolse judolessen een spectaculaire afsluitende clinic en stimuleert de kinderen hiermee om nog eens 6 weken na schooltijd te gaan judoën.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top