woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Schoolopening: Ng Ying Kungfu in Apeldoorn
Schoolopening: Ng Ying Kungfu in Apeldoorn

Schoolopening: Ng Ying Kungfu in Apeldoorn

  • Nederland
  • Opening van de Ng Ying Kungfu in Apeldoorn onder leiding van een gediplomeerd Kungfu en RBS (reality based selfdefense) vechtsport instructeur. Hoge kwaliteit lessen, erg plezierig en leerzaam, leeftijd is vanaf 14 jaar oud, lesdag zaterdagmiddag vanaf 1300 tot 1430.
  • Promo plaat
  • Ng Ying Kungfu Apeldoorn
  • http://www.kungfu-apeldoorn.jimdo.com
  • kungfu.apeldoorn@gmail.com
  • Super Kungfu onder een oud gediende van het Wu Shu geheel volgens de Ng Ying Kuen stijl.

Schoolopening: Ng Ying Kungfu in Apeldoorn

Apeldoorn Gelderland, een nieuwe vechtsport is geland op de Veluwe in Apeldoorn. Kungfu het Ng Ying Kungfu, de school wordt op 5 maart geopend in Apeldoorn. De lessen zijn geschikt voor 14 jaar en ouder en gaan op de zaterdag middag plaatsvinden van 13:00 tot 14:30.

Het Ng Ying Kungfu is ontstaan in de zuidelijke Shaolin Tempel van China waar het door ontwikkeld is tot een degelijk vechtsysteem. Niet te veel flashy en fancy bewegingen, niet veel sier, maar alleen dingen die realistisch zijn,  daar staat de Ng Ying Kungfu stijl voor. Het “Ng Ying“ betekent: “Vijf Dieren“, Ng Ying Kungfu is dus het  5 Dieren Kungfu . De stijl kenmerkt zich door werkende technieken, verrassingsaanvallen, maar ook veel snelheid en kracht.  Sommige principes komen wat overeen met het Wing Chun Kungfu bekend van Ip Man , Bruce Lee etc.

Zoals elke Kungfu stijl heeft het Ng Ying Kungfu systeem ook wat  vormen. De vormen zijn boeken vol technieken en die dienen nadat je de vorm kent met een partner uitgewerkt te worden wat dus ook gebeurd in de trainingen. Elke beweging in een vorm mag zo aangepast worden dat we een werkende techniek krijgen, dit moet ook steeds aangepast worden want elke situatie is altijd anders.

De lessen bevatten een gedegen kungfu basis waarna er daadwerkelijk gewerkt wordt naar de 5 dieren concepten. De dieren stijlen binnen het kungfu zijn wereldwijd altijd enorm populair geweest, en nog steeds is dat zo. De 5 basis dierenstijlen die u bij ons leert zijn de Tijger, het Luipaard, de Kraanvogel, de Slang en de Draak. De tijger stijl is agressief met zijn klauwen, het luipaard verdedigend en aanvallend, de kraanvogel veel balans technieken en trappen, de slang is slinks en heeft veel verrassingsaanvallen, de draak overziet alles is imposant en agressief waar nodig. Naast de 5 basis dierenstijlen werken we verder naar de Aap, Schorpioen, en Adelaar.

Ook wapen training heeft binnen het Ng Ying Kungfu een grote plaats, zo leer je werken met de: Stok, het breedzwaard, het rechtzwaard, de ketting, de zweep, tijgerhaken, knotsen en meer. De Nunchaku heeft een speciale plaats binnen het Ng Ying Kungfu en zal veelvuldig terugkomen binnen de lessen. We gebruiken de Foam veiligheids – nunchaku in de lessen en geen echte nunchaku.

De lessen Ng Ying Kungfu worden verzorgd door Shifu Patrick van Steen, instructeur in Ng Ying Kungfu maar ook RBS Reality Based Martial Arts. We heten u van harte welkom in de “Long Juan Feng“ school in Apeldoorn .

Kijkt u voor contact of meer informatie op onze website:

http://www.kungfu-apeldoorn.jimdo.com

Over KungfuApeldoorn

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top