zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Schooltas en PulseOn bundelen krachten
Schooltas en PulseOn bundelen krachten

Schooltas en PulseOn bundelen krachten

  • Nederland
  • Educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff en ICT dienstverlener Lopexs gaan een samenwerking aan om Nederlandse scholen te ondersteunen digitaal en gepersonaliseerd leren in te voeren.
  • ThiemeMeulenhoff
  • http://www.thiememeulenhoff.nl
  • info@thiememeulenhoff.nl

Door Schooltas van ThiemeMeulenhoff onder te brengen bij Lopexs, leverancier van het adaptieve leerplatform PulseOn, spelen de initiatiefnemers in op de wens van scholen om hun onderwijs beter aan te laten sluiten bij de individuele behoeften en mogelijkheden van leerlingen.

Schooltas, dat dit jaar al twee innovatieprijzen won, is een educatieve applicatie van ThiemeMeulenhoff die lesmateriaal beschikbaar maakt op de iPad. PulseOn is een nieuwe onderwijstechnologie ontwikkeld door Lopexs, welke op basis van intelligente principes voor profilering en aanbeveling gepersonaliseerd leren ondersteunt. De twee systemen zullen worden samengevoegd tot één open platform maar kunnen ook nog afzonderlijk worden gebruikt.

Eric Razenberg, algemeen directeur van ThiemeMeulenhoff: “In onze contacten met het onderwijs onderkennen wij een toenemende wens bij scholen om hun onderwijs persoonlijker, efficiënter en effectiever te maken. Dat is een eenvoudig geuite wens, maar vergt grote aanpassingen van de huidige processen en werkwijzen in scholen. In samenspraak met het onderwijs onderzoeken wij hoe nieuwe leermiddelen en technologieën hierbij een ondersteunende rol kunnen vervullen”.

Jan Willem Krooshof, directeur van Lopexs: “Ons platform PulseOn geniet veel sympathie en een groeiend gebruik in Nederland. Voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn. Met de toevoeging van Schooltas aan ons aanbod bieden we scholen nu verschillende scenario’s om naar eigen inzicht en op eigen tempo nieuwe vormen van leren in te voeren die rekening houden met individuele mogelijkheden van leerlingen .”

Het nieuwe platform Schooltas/PulseOn is per direct beschikbaar om ingezet te worden in scholen. Een belangrijke voorwaarde daarbij is, dat er voldoende aanbod is van lesmateriaal van educatieve uitgeverijen.

“Ons gegarandeerd open platform staat ter beschikking van alle scholen en educatieve uitgevers,” aldus Krooshof. “Behalve ThiemeMeulenhoff maken inmiddels nog vijf andere educatieve uitgeverijen hun lesmateriaal beschikbaar in Schooltas of PulseOn. We sluiten nu bijna wekelijks nieuwe overeenkomsten met leveranciers van lesmateriaal. Het aanbod van geschikt lesmateriaal in Schooltas en PulseOn zal de komende tijd daarom heel snel toenemen”.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top