woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Schuiven en belijnen bij A12 Veenendaal – Grijsoord
Schuiven en belijnen bij A12 Veenendaal – Grijsoord

Schuiven en belijnen bij A12 Veenendaal – Grijsoord

  • Nederland
  • Heijmans heeft dit weekend uiteenlopende werkzaamheden op en naast de A12 verricht. Ter hoogte van Ede is een nieuwe tunnelbak ingeschoven en plaatsten medewerkers een faunatunnel. Ook is de verbrede snelweg tussen de knooppunten Maanderbroek en Grijsoord opnieuw geasfalteerd en voorzien van definitieve wegbelijning. De A12 werd vrijdagavond om 21.00 uur volledig afgesloten voor verkeer en is maandagochtend om 05.00 uur weer opengegaan voor het verkeer. De werkzaamheden maken deel uit van het project A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord.
  • Heijmans
  • info@heijmans.nl

Uitdagend weekeinde
‘Vanwege uiteenlopende werkzaamheden die we hebben verricht over het hele traject, is het weer een uitdagend weekeinde geweest’, zegt Otto van Lookeren Campagne, senior projectmanager van Heijmans. ‘Om een beeld te geven, de tunnelbak die we hebben ingeschoven is 70 meter lang en 13,5 meter breed en weegt 3.600 ton. Het is daarmee de grootste die we ooit hebben ingeschoven. Ook de nieuwe wegbelijning is belangrijk. We brengen in totaal 33 kilometer aan reflecterende lijnen aan. Het komt er op neer dat collega’s van bijna al onze wegspecialismes aan het werk waren.’

Succesvol verlopen

Verkeer op de A12 tussen Ede en Grijsoord in de richting Arnhem heeft sinds vanochtend de beschikking over drie rijstroken. De werkzaamheden tijdens de weekendafsluiting zijn succesvol verlopen en dat betekent dat de weggebruiker vanaf nu gebruik kan maken van drie rijstroken in de richting Arnhem.

A12 VEG

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project. Rond de zomer 2016 is de wegverbreding gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top