maandag, november 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Schultz laat Noordzee stikken
Schultz laat Noordzee stikken

Schultz laat Noordzee stikken

  • Nederland
  • Vandaag maakt minister Schultz van Milieu bekend dat ze veel minder dan de helft van het Friese Front en de Centrale Oestergronden wil beschermen. Daarmee negeert ze volledig de adviezen van Stichting De Noordzee, WNF én Greenpeace. Des te harder klinkt daarom onze roep om actie in de Tweede Kamer.
  • Greenpeace
  • info@greenpeace.nl

Laat ook je stem horen

Hoe kunnen we die twee kwetsbare natuurgebieden op zee nu het best beschermen? De laatste twee jaar waren Schultz’ ambtenaren druk met vinden van het antwoord. Althans… dat dáchten we. En daarom deelden we onze kennis en gaven advies wanneer gevraagd. We spraken klare taal, net als de 21 hoogleraren en wetenschappers die Schultz persoonlijk erover aanschreven:

‘Beide gebieden moeten één aaneengesloten zeereservaat worden en dus als geheel beschermd. Alleen dan krijgt al het zeeleven, van kokerworm tot haai, de kans zich te herstellen en kan de Noordzee weer een gezonde zee worden waar iedereen plezier van heeft.’

Kabinet maakt eigen ambities niet eens waar

Als adviseurs mochten we onlangs dan eindelijk het voorstel bekijken dat naar de Tweede Kamer zal gaan. Het plan om maar 38% van de twee natuurgebieden te beschermen, deed onze hoopvolle verwachting direct in rook opgaan. En erger: het kabinet maakt haar eigen ambitie, om 10 tot 15% van de Noordzee tegen bodemberoerende visserij te beschermen zo niet waar. Wie het huidige voorstel voor het Friese Front en Centrale Oestergronden én de plannen voor andere natuurgebieden bij elkaar optelt, komt uit op een schamele 5 procent.

En nu? Op naar de Tweede Kamer!

Omdat de minister alle adviezen van de milieuverenigingen naast zich meer legt, nemen Greenpeace, WNF en Stichting de Noordzee afstand van het voorstel. We roepen alle leden van de Tweede Kamer op om zich in te zetten voor goede beschermingsplannen die echt bijdragen aan natuurherstel. We voelen ons daarbij gesteund door 70 % van de Nederlanders die dat ook willen. Wil je ook je stem laten gelden, teken dan ons manifest voor sterke en gezonde zeeën!

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top