vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Sfeervolle landgoeddag op Heerlijkheid Stoutenburg trekt ruim 1200 bezoekers
Sfeervolle landgoeddag op Heerlijkheid Stoutenburg trekt ruim 1200 bezoekers

Sfeervolle landgoeddag op Heerlijkheid Stoutenburg trekt ruim 1200 bezoekers

  • Nederland
  • Op zaterdag 6 september 2014 vond op Heerlijkheid Stoutenburg een landgoedfair plaats, met als thema ‘Kunst in de Natuur’. Het gevarieerde programma en het aangename weer trok vele bezoekers naar dit evenement midden in de prachtige natuur van het landgoed.
  • Landgoeddag Stoutenburg2014
  • Utrechts Landschap
  • utrechtslandschap.nl
  • info@floorcommunicatie.com
  • Meer informatie via Ester Floor, regiocommissie Amersfoort e.o. van Utrechts Landschap, email: ester.floor@xmsnet.nl of tel: 06 28230372
  • Persbericht_Landgoeddag2014_sept2014

Op het terrein van het voormalig Koetshuis, dat tegenwoordig dienst doet als informatiecentrum van Utrechts Landschap, was een streekmarkt waar (h)eerlijke producten uit de regio te koop waren, zoals jam, honing, bier, paddenstoelen, biologische groenten, fruit en kleurrijke boeketten. Bij de kraam van FREE Nature kon Wildernisvlees geproefd worden, dat bij veel bezoekers goed in de smaak viel. De proefpakketten die verkocht worden in het Koetshuis vonden dan ook gretig aftrek. Op het gezellige terras met muzikale omlijsting genoten velen van een overheerlijke crêpe, ijsje of een lokaal gebrouwen biertje.

Op het grasveld voor Kasteel Stoutenburg toonden diverse kunstenaars uit de regio hun werk. Bezoekers konden demonstraties zien van onder andere beeldhouwen, houtbewerking en keramiek. Tijdens de workshop landschap schilderen kon het publiek zelf aan de slag, wat resulteerde in leuke kunstwerken. In de filmzaal van het Koetshuis vormde de fototentoonstelling met foto’s uit het tropisch regenwoud een ware kleurexplosie. Voor de liefhebbers van lichtklassieke muziek, werd er in de kapel van het Kasteel twee maal een concert gegeven door een strijkkwartet.

Een groot succes was ook het bosatelier voor kinderen, waar zij onder leiding van medewerkers van CNME de Schoolsteeg ‘boskoppen en woudsnuiten’ konden maken van klei en allerlei materialen uit het bos. Aan het einde van de dag was het bosatelier gevuld met prachtige creaties! Deze kunstwerkjes zijn nog te bewonderen in het Koetshuis tijdens  de reguliere openingstijden.

Koetshuis Stoutenburg is geopend op woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur. Van november t/m februari op woensdag gesloten.

Adres: Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg (Leusden)

Voor meer informatie www.utrechtslandschap.nl

Over Floorcom

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top