dinsdag, december 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell bedankt leraren op Dag van de Leraar
Shell bedankt leraren op Dag van de Leraar

Shell bedankt leraren op Dag van de Leraar

  • Nederland
  • In het kader van de Dag van de Leraar bezocht Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland vandaag het Aloysius College in Den Haag. Tijdens een ontbijt met leraren van betavakken sprak hij over de belangrijke rol van de leraar bij het aanwakkeren van interesse en passie voor techniek bij leerlingen.
  • image.1222779946
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2013/shell-bedankt-leraren-dag-van-de-leraar.html

Dag van de leraar

“Goed onderwijs stoelt op vakkennis en passie. Die combinatie geeft jonge mensen de kans zich te ontplooien en legt de basis voor een succesvolle, productieve loopbaan, zei Benschop. “ Dat is niet alleen van belang voor competatieve, innovatieve bedrijven als Shell maar ook essentieel voor de toekomst van onze economie en maatschappij.”

Hij vervolgde: “Onderwijs haalt het beste uit ons allemaal, daagt jong talent uit en verkleint achterstanden. Het is daarom goed om op een dag als vandaag even stil te staan bij de belangrijke rol die leraren spelen in onze samenleving.”

Shell is een bedrijf dat erg actief is op het gebied van onderwijs. Het bedrijf is vertegenwoordigd in veruit de meeste landelijke en regionale netwerken op het gebied van aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt en probeert ook een bijdrage te leveren aan het bestrijden van het tekort aan academisch geschoolde leraren.

Dag van de leraar

Shell is in Nederland actief voor alle onderwijsdoelgroepen, te weten primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger beroepsonderwijs en Wetenschappelijk Onderwijs. Zo participeert het bedrijf samen met inmiddels 86 andere grote en kleine technologische bedrijven en de ministeries van EZ en OCW in Jet-Net – een programma dat specifiek gericht is op havo- en vwo- scholieren. Dit netwerk werd eind 2002 opgericht door vijf multinationale bedrijven (Shell, DSM, Philips, Akzo Nobel en Unilever) en heeft tot doel om leerlingen een realistisch beeld van techniek te geven en de instroom in bèta/technische studies te vergroten door het organiseren van gastlessen, excursies, workshops en het geven van hulp bij profielwerkstukken. Jaarlijks worden meer dan 60,000 leerlingen bereikt.

Ook is Shell betrokken bij het project ‘Eerst de Klas’ (EDK) – een gezamenlijk initiatief van onderwijs, bedrijfsleven en overheid dat beoogt meer en betere leraren te werven voor het voortgezet onderwijs. Pas afgestudeerde excellente academici hebben de mogelijkheid twee jaar op een school te werken naast een dag per week lerarenopleiding. De participerende bedrijven bieden gedurende de looptijd een gezamenlijk opgezet leiderschapsprogramma.

Tijdens het ontbijt kwamen al dit soort initiatieven, de persoonlijke ervaringen van de leraren en leerlingen te sprake in een informele discussie. Daarbij werd diverse malen het belang van het Techniekpact, dat eerder dit jaar werd getekend, onderstreept. Naast het bezoek aan het Aloysius College stuurde Shell een bedankbrief naar 1400 middelbare scholen in Nederland. Ook ontvingen docenten een mok met daarop de tekst “Brandstof voor de Beste Leraar!”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top