dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell CTO roept op tot versnelling innovatie binnen energiesector
Shell CTO roept op tot versnelling innovatie binnen energiesector

Shell CTO roept op tot versnelling innovatie binnen energiesector

  • Nederland
  • Op de dag waarop Shell het 100-jarig bestaan van het Technology Centre in Amsterdam (STCA) viert, onderstreept Shell Chief Technology Officer Gerald Schotman het belang van innovatie voor de toekomstige energievoorziening en stelt dat de energiesector sneller en slimmer moet innoveren.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/versnelling-innovatie.html

“Met een groeiende en meer welvarende wereldbevolking hebben we in 2050 naar verwachting twee keer zoveel energie nodig als nu. We vinden het met z’n allen belangrijk dat energie ook in de toekomst beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is en daarvoor is innovatie essentieel”, zegt Schotman. “Het is belangrijk dat we kijken hoe we sneller en slimmer kunnen innoveren. Zo kunnen we als kapitaal-intensieve energiesector, met ontwikkelingscycli van rond de 30 jaar versus 5 tot 10 jaar in andere sectoren, veel leren van bijvoorbeeld de IT- , consumer electronics-, en de medische sector.”

Schotman ziet samenwerking en open innovatie als de sleutel tot versnelling. “Het is van groot belang dat bedrijven als Shell samenwerken met lokale en nationale overheden, onderzoeksinstellingen en universiteiten. Ook moeten we actief over de grenzen blijven kijken, inclusief de grens van onze eigen sector en op zoek gaan naar meer verrassende partnerschappen.”

De Shell-benadering van open innovatie berust op een aantal routes om innovatieve technologieën te genereren bij en met partners, om die vervolgens snel in te kunnen zetten. Voorbeelden van Shell’s open innovatie aanpak zijn het Shell Technology Ventures (STV) initiatief dat zich richt op veelbelovende start-ups in de energiesector; het Shell GameChanger-programma dat zowel Shell medewerkers als externe partijen vraagt met ideeën voor het oplossen van energie-uitdagingen te komen; en Shell TechWorks – een programma met als doel Shell’s aanwezigheid in geselecteerde wereldwijde innovatie-hotspots uit te breiden om zo de praktische realisatie van door andere sectoren ontwikkelde technologieen te versnellen en een cultuur van open innovatie te creeëren.

Denk in deze context ook aan Shell-activiteiten als LiveWIRE en Ideas360 – activiteiten die gericht zijn op het steunen van startende ondernemers, wetenschappers en studenten die zich bezig houden met innovaties binnen en buiten de energiesector.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top