vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell en Ferrari Club Nederland steunen Stichting Spieren voor Spieren
Shell en Ferrari Club Nederland steunen Stichting Spieren voor Spieren

Shell en Ferrari Club Nederland steunen Stichting Spieren voor Spieren

  • Nederland
  • Vijfenzeventig kinderen met een spierziekte hebben op vliegbasis Eindhoven een snelle rit gemaakt in een Ferrari. Ferrari Club Nederland organiseerde de Doe een Plezier Rit in samenwerking met Shell en Stichting Spieren voor Spieren.
  • image.630334558
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-en-ferrari-club-spieren.html

“Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen”, zegt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, Directeur van Stichting Spieren voor Spieren. “We zijn erg blij dat we met Shell, Ferrari Club Nederland en de Koninlijke Luchtmacht aan onze zijde deze kinderen een fantastisch dagje uit hebben kunnen bieden, zodat ze even aan iets anders kunnen denken dan hun ziekte.”

De deelnemende kinderen waren tussen de 9-18 jaar oud. Ieder kind ‘kreeg’ een eigen Ferrari met een chauffeur die hen de hele dag begeleidde. In de ochtend werd er hard gereden op de taxibaan van vliegbasis Eindhoven en waren er meerdere demonstraties. Tijdens de lunch was er een grote verrassing voor de kinderen. Zij kregen de gelegenheid een korte vlucht te maken met een KDC-10! ’s Middags werd met alle 75 Ferrari’s in een grote colonne door de omgeving gereden. Politie en marechaussee begeleidde deze colonne tijdens de hele rit. Vertrek- en eindpunt was de militaire vliegbasis Eindhoven. Onderweg deden de kinderen de Shell stations in Eersel en Eindhoven aan, waar ze goodiebags kregen uitgereikt. De‘Doe een plezier dag’ werd afgesloten met een heerlijk dinerbuffet voor iedereen.

Klaas Engelsma, Manager Social Investment Shell Nederland: “Mobiliteit is core business voor Shell. Voor kinderen die lijden aan een spierziekte is mobiliteit geen vanzelfsprekendheid. Daarom zijn we blij dat Shell, samen met Ferrari Club Nederland, deze kinderen een leuke dag uit kon bieden, waardoor ze even aan iets anders konden denken dan hun ziekte.”

Kolonel Johan van Soest, commandant vliegbasis Eindhoven: “Personeel van vliegbasis Eindhoven staat altijd paraat voor wereldwijde inzet met één van onze transportvliegtuigen. Dat zijn niet alleen militaire vluchten, maar ook humanitaire hulpvluchten en evacuatievluchten. Op 23 augustus hadden we wel een hele bijzondere vluchtopdracht, door met deze kinderen te vliegen in een KDC-10. Ik ben blij dat ik deze speciale dag mede mogelijk heb kunnen maken.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top