vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell en PharmAccess willen gezondheidszorg verbeteren
Shell en PharmAccess willen gezondheidszorg verbeteren

Shell en PharmAccess willen gezondheidszorg verbeteren

  • Internationale
  • Shell en de Nederlandse stichting PharmAccess gaan samenwerken aan het verbeteren van de toegang tot betaalbare en kwalitatief goede zorg in Afrika. Hiertoe hebben de twee partijen een overeenkomst ondertekend.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-en-pharmaccess-willen-gezondheidszorg-verbeteren.html

Shell en PharmAccess zetten hun gezamenlijke kennis en expertise in om bestaande en nieuwe duurzame initiatieven op het gebied van gezondheidszorg te ontwikkelen. Doel van de samenwerking is schaalvergroting van deze initiatieven, die de toegang tot goede zorg voor een groeiend aantal mensen in Afrika moeten bevorderen.

Met dit strategische samenwerkingsverband bouwen beide partijen voort op een langdurige relatie waarin zij al samenwerkten aan gezondheidszorg in gebieden waar deze nagenoeg ontbrak. Shell en PharmAccess geloven in de kracht van innovatie en zien een grote rol voor de private sector in het tot stand brengen van duurzame en betaalbare gezondheidszorg die aansluit op de behoefte van de mensen.

PharmAccess heeft een integrale en innovatieve aanpak ontwikkeld om toegang tot goede zorg te realiseren. Deze bestaat uit een combinatie van klinische standaarden, leningen voor artsen, zorgverzekeringen, innovatieve technologie en uitvoerig onderzoek. Hiermee wordt zowel de vraag- als aanbodkant wordt verbeterd. Deze aanpak vermindert het risico en vergroot het vertrouwen onder patiënten, artsen, ziekenhuizen, verzekeraars, banken, overheden en internationale investeerders. Hierdoor neemt hun bereidheid om te betalen of te investeren in de zorg toe.

Alistair Fraser, Vice President Shell Health: “Shell is zeer betrokken bij het verbeteren van de toegang tot zorg in de gebieden waar we werken. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om onze kennis en middelen te koppelen aan de enorme ervaring en expertise van PharmAccess in Afrika.”

Monique Dolfing-Vogelenzang, Chief Operating Officer PharmAccess: “De missie van PharmAccess is het verbeteren van de toegang tot kwalitatief goede zorg in Afrika. De brede aanwezigheid van Shell op dit continent en zijn betrokkenheid op het gebied van gezondheidszorg maakt Shell tot een zeer waardevolle partner voor onze organisatie. Door het delen van onze netwerken en expertises kunnen wij nog effectiever werken aan het ontwikkelen van innovatieve, duurzame en schaalbare modellen voor gezondheidszorg in Afrika.”

Shell en PharmAccess hebben verschillende projecten geïdentificeerd waarin ze elkaar kunnen versterken. Een daarvan bevindt zich in Ogun State, Nigeria, waar het ministerie van Gezondheid samen met Shell en PharmAccess een zorgverzekering voor lage inkomensgroepen opzet. PharmAccess heeft hiervoor een verzekeringspakket ontworpen en een programma geïntroduceerd waarmee klinieken en ziekenhuizen de kwaliteit van hun diensten kunnen verbeteren. Dit publiek-private samenwerkingsmodel heeft al veel aandacht gegenereerd van andere partijen voor het uitbreiden van het programma in Ogun en het opzetten van soortgelijke initiatieven in andere staten van Nigeria.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top