maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / SHELL ENERGY EUROPE SLEEPT CONTRACT BINNEN VOOR AFNAME STROOM VAN NEDERLANDS WINDPARK
SHELL ENERGY EUROPE SLEEPT CONTRACT BINNEN VOOR AFNAME STROOM VAN NEDERLANDS WINDPARK

SHELL ENERGY EUROPE SLEEPT CONTRACT BINNEN VOOR AFNAME STROOM VAN NEDERLANDS WINDPARK

  • Nederland
  • Shell Energy Europe Ltd., een belangrijke speler op het gebied van handel in energie in Europa, gaat de stroom van het offshore Windpark Egmond aan Zee ("OWEZ") afnemen. Shell Energy Europe zal de energie die door het windpark wordt gegenereerd aan zakelijke klanten in Europa leveren en zo in hun zakelijke behoeften op het gebied van hernieuwbare energie voorzien.
  • Shell
  • media-nl@shell.com

“Met deze overeenkomst kunnen wij onze expertise op het gebied van windenergie ontwikkelen en Shell Energy Europe als een actieve deelnemer in de Europese markt voor hernieuwbare energie neerzetten”, aldus Jonathan McCloy, General Manager North West Europe bij Shell Energy Europe.

“Onze ervaring en de groei die wij doormaken in de handel in elektriciteit stellen ons in staat om de levering en afzet door stroom producerende installaties te optimaliseren en er de meeste waarde uit te halen.”

OWEZ, dat in 2006 als eerste offshore windpark in Nederland in gebruik werd genomen, wordt beheerd door NoordzeeWind, een 50/50 joint venture van Nuon (onderdeel van Vattenfall) en Shell.

De overeenkomst sluit aan bij Shell’s streven om de activiteiten in sommige vormen van hernieuwbare energie te vergroten zoals uiteengezet in de presentatie op Capital Markets Day in juni.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top