zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell introduceert vernieuwd Helix Ultra motorolie-portfolio
Shell introduceert vernieuwd Helix Ultra motorolie-portfolio

Shell introduceert vernieuwd Helix Ultra motorolie-portfolio

 • Nederland
 • Ontworpen om de motor optimaal te reinigen en beschermen. Shell introduceert een vernieuwd Helix motorolie-portfolio voor personenwagens in Nederland. De auto’s van nu vragen om een motorolie die niet alleen voldoet aan de steeds veranderende eisen, maar ook de prestaties en levensduur van de motor verbetert.
 • Koninklijke Shell Groep
 • http://www.shell.nl
 • shellstation@shell.com
 • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-helix.html

Daarom bestaat de vernieuwde reeks Shell Helix Ultra-motoroliën uit een aantal kwalitatief hoogwaardige producten die zijn samengesteld met behulp van de unieke Shell PurePlus Technology. Dit is een nieuwe, gepatenteerde technologie die op een innovatieve manier synthetische basisoliën uit aardgas produceert. In combinatie met Shell’s Active Cleansing Technology, één van de belangrijke eigenschappen van Shell Helix-motoroliën, zorgt de vernieuwde Shell Helix Ultra-productenreeks voor een nog betere reiniging en bescherming van de motor. Geen enkele andere motorolie zorgt ervoor dat de motor zo goed als fabrieksschoon blijft.

Shell PurePlus Technology

De Shell PurePlus Technology is een innovatieve technologie waarbij aardgas wordt omgezet in een zeer zuivere, kristalheldere basisolie. Deze olie biedt verbeterde prestaties op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping, waardoor de levensduur van de motor wordt verlengd. In combinatie met Shell’s Active Cleansing Technology wordt een motorolie gecreëerd die betere reiniging en bescherming biedt voor hedendaagse motoren en cruciale motoronderdelen schoner houdt.

Voordelen Shell Helix Ultra

De basisolie waaruit Shell Helix Ultra bestaat, heeft een aantal verbeterde eigenschappen in vergelijking met traditionele Groep II en III basisoliën.

De voordelen zijn:

 • Betere (lagere) verdamping, wat zorgt voor een laag olieverbruik. Hierdoor is het bijvullen van olie tussen de verversingen minder noodzakelijk. Daarnaast zorgt een lage verdamping ook voor een lagere emissie en minder inwendige vervuiling van de motor.
 • Betere oxidatiestabiliteit, waardoor olie minder snel veroudert en afbreekt onder invloed van hoge temperaturen. Dit zorgt ervoor dat de viscositeitsstabiliteit beter wordt behouden. De olie is daardoor bij lage temperaturen niet te dik om bij een koude start goed rondgepompt te worden, en bij hoge temperaturen niet te dun om goed te beschermen tegen slijtage. Dit zorgt tevens voor brandstofbesparing.
 • Lage wrijving in de smeerfilm en de motor tussen de verschillende motoronderdelen. Dit zorgt voor het ’lichter lopen‘ van de motor en dus voor hoger rendement, waardoor de motor betere prestaties levert en minder brandstof verbruikt.
 • Betere lage-temperatuureigenschappen, oftewel een lagere viscositeit (dikte) van de olie bij lage temperaturen. Basisoliën uit aardgas hebben een consequent betere, lagere viscositeit bij lage temperaturen. Hierdoor wordt de olie bij een koude start makkelijk en snel opgepompt naar de te smeren motoronderdelen. Dit zorgt voor een lagere koude-startslijtage en een lager brandstofverbruik.
 • Betere motorreinheid, oftewel minder afzettingen op de zuiger en in de zuigerveer-groeven. Dit vermindert slijtage, omdat ongecontroleerd en ongelijkmatig contact tussen de zuigerveren en de cilinderwand geminimaliseerd wordt. Bovendien zorgt dit voor het behoud van het rendement van de motor, waardoor deze langer hoge prestaties levert en minder brandstof verbruikt.

“Dankzij de Shell PurePlus Technology kan Shell superieure smeermiddelen ontwikkelen voor de meest geavanceerde motoren, waarbij een motorreinheid wordt bereikt die niet mogelijk is met minder hoogwaardige basisoliën. Dit maakt Shell Helix Ultra de meest geavanceerde motorolie ooit”, aldus Maarten Beckers, Shell Lubricants technisch expert.

De verbeterde eigenschappen van Shell Helix Ultra zijn aangetoond in producttesten die op basis van industrienormen en OEM-specificaties zijn uitgevoerd. De Shell Helix Ultra-producten met basisolie uit aardgas voldoen ruimschoots aan de specificaties van deze testen en overtreffen deze zelfs vaak. De testen zijn uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria die door de industrie gemonitord worden in wereldwijd gevestigde testcentra – of op OEM-locaties.

“Als dealer van de premium merken BMW en MINI, hebben wij altijd van doen met de laatste generatie motoren en de meest innovatieve technieken in onze auto’s. We hebben al decennia lang een goede samenwerking met Shell, dat als geen ander begrijpt hoe belangrijk het is om olie van de hoogste kwaliteit te leveren. Onze klanten zijn het meest tevreden wanneer ze niet tussen beurten door terug hoeven te komen omdat er iets scheelt aan hun auto. De nieuwe Helix Ultra motorolie draagt hier aan bij,” aldus Carlo Barten, Directeur Marketing bij Breeman Automotive.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top