vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell introduceert vernieuwde reeks Shell Helix
Shell introduceert vernieuwde reeks Shell Helix

Shell introduceert vernieuwde reeks Shell Helix

  • Nederland
  • De meeste Nederlandse automobilisten (83%) zijn zich bewust van het belang van regelmatige olieverversing, maar besteden dit liever uit dan het zelf te doen (88%). Dit blijkt uit onderzoek* van Shell. Met de zomervakantie in aantocht worden er weer de nodige extra kilometers gemaakt. Hierbij is de auto vaak zwaarbeladen en wordt er veel file gereden waardoor de auto vaak moet stoppen en starten. Dit vergt veel van een motor en dus motorolie. Een volsynthetische variant, zoals Shell Helix Ultra, is bij uitstek geschikt voor dit soort condities. Shell helpt automobilisten graag op weg in de keuze naar de juiste olie en introduceert een vernieuwde reeks Shell Helix Ultra motoroliën voor betere prestaties, bescherming van de motor en minder onderhoud.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-introduceert-vernieuwde-reeks-shell-helix.html

Motorolie is een belangrijk onderdeel bij het onderhouden van de auto. Het juiste type en de juiste hoeveelheid olie in de motor helpt prestaties van de motor te verbeteren en de levensduur te verlengen. De vernieuwde Shell Helix Ultra motoroliën zijn samengesteld met behulp van de Shell PurePlus Technology, waarbij op een innovatieve manier synthetische basisoliën uit aardgas geproduceerd worden. Deze zuivere, kristalheldere basisolie resulteert in vergelijking met traditionele basisoliën uit ruwe olie in een aantal voordelen voor de automobilist:

  1. Brandstofbesparing: de motor loopt ‘lichter’ en zorgt daarom voor een hoger rendement. Daarnaast draagt een juiste, stabiele dikte van de olie bij aan een lager brandstofverbruik; het is namelijk dik genoeg om bij hoge temperaturen te beschermen en wordt bij lage temperaturen makkelijk en snel rondgepompt.
  2. Minder slijtage: doordat de olie bij een koude start beter wordt rondgepompt naar de te smeren onderdelen is er tevens sprake van minder slijtage. Daarnaast zorgen minder afzettingen op de zuiger en in de zuigerveergroeven voor minder slijtage van de motor.
  3. Minder onderhoud door minimale vervuiling van de motor en lager olieverbruik: de olie zorgt voor een nog betere reiniging van de motor waardoor deze minder vaak ververst hoeft te worden. Daarnaast verdampt de olie minder bij hoge temperaturen, waardoor het minder bijgevuld hoeft te worden.

“De meeste automobilisten houden de tijd bij tussen bijvullingen, terwijl juist het aantal kilometers tussen de bijvullingen van olie leidend is. Ons advies aan automobilisten is om na 15.000 gereden kilometers de olie te laten bijvullen. Dit zorgt voor een optimaal resultaat”, aldus Edward van den Heuvel, Shell Lubricants Sales Manager Benelux. “Daarnaast maakt het type olie het verschil. Shell Helix Ultra is ontworpen om de motor optimaal te reinigen en beschermen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top