vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen aan de vooravond van de Shell Belgian Grand Prix
Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen aan de vooravond van de Shell Belgian Grand Prix

Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen aan de vooravond van de Shell Belgian Grand Prix

  • Belgie
  • Scuderia Ferrari-coureurs hebben in de aanloop naar de Shell Belgian Grand Prix samen met Shell-wetenschappers een unieke test gedaan, waarbij hun fysieke reactie tijdens het rijden werd gemeten. De Formule 1-coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen werden aangesloten op fysiologische meetinstrumenten en reden op een speciaal door Shell ontworpen testcircuit om erachter te komen welke elementen van de rit ze het spannendst vinden.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-ferrari-f1.html

Naast de Scuderia Ferrari-coureurs, maakten ook reguliere automobilisten in een Ferrari 458 Speciale met Shell V-Power brandstof een aantal extreme ritten op het circuit. De extreme ritten bestonden uit het optrekken vanaf de startlijn op een nagebootst F1-grid, een sneeuwstorm midden in de zomer en nachtrijden in een sensorische tunnel van 100 meter.

De testresultaten laten zien dat rijden in de tunnel Räikkönen’s hart het snelst laat kloppen, terwijl voor 65% van de andere automobilisten het rijden in een sneeuwstorm de meeste spanning opleverde. De opwindingsniveaus van beide coureurs zijn zoals verwacht minder hoog tijdens het rijden op de start-grid en de finish, die ze in het echt ook zullen ondergaan bij de Shell Belgian Grand Prix van aanstaande zondag.

“Om te ontdekken wat er gebeurt, hebben we twee elektrodes bij de coureurs aan hun vingers bevestigd waarmee spanningsverschillen worden gemeten die worden veroorzaakt door vocht op de huid. Hogere vochtniveaus komen namelijk overeen met hogere niveaus van fysieke prikkeling of opwinding”, zegt Dr. David Lewis-Hodgson, Chairman en Director of Research bij Mindlab. “Ook de hartslag is vastgelegd, met behulp van een elektrocardiogram (ecg) waarin de elektrische activiteit van het hart wordt gebruikt om de hartslag te volgen. Door drie elektrodes op het bovenlichaam van de coureurs te plakken, konden we deze activiteit meten. Zo konden we erachter komen wat hun spannendste rijervaring is.”

“Autorijden is mijn allergrootste passie, dus ik vond het fascinerend om uit te vinden hoe mijn lichaam reageert als ik achter het stuur ga zitten. Dankzij Shell weet ik nu dat ik op zoek moet naar tunnels als ik niet op het circuit ben!” Aldus Kimi Räikkönen, Formule 1-coureur voor Ferrari.

“Shell investeert jaarlijks ongeveer 21.000 uur in onderzoek en ontwikkeling, waarmee Scuderia Ferrari concurrentievoordeel kan behalen bij de Formule 1. Nu meten we samen met onze technische partner fysiologische gegevens om te testen hoe enerverend het rijden met een auto op de weg kan zijn”, zegt Andres Schaeffer, Shell Fuels scientist. “We weten dat voor een goede rijervaring ook goede brandstof nodig is. Shell V-Power is ontwikkeld dankzij onze technische samenwerking met Ferrari en is ontworpen om aan de hoogst mogelijke standaarden te voldoen, zodat we onze innovaties op het circuit kunnen gebruiken om de automobilist op de weg ook een avontuurlijke ervaring te geven.”

Shell laat de harten van Ferrari F1-coureurs sneller kloppen aan de vooravond van de Shell Belgian Grand Prix
* 23 automobilisten namen deel aan het experiment op 21 augustus 2014.

De volgende systemen zijn gebruikt om hun enthousiasme te meten:

1. Mindmedia Nexus 4 System voor electrodermal activiteit – twee elektroden zijn op de vingers van de automobilisten geplaatst, waarbij verandering in spanning werd gemeten aan de hand van het vochtpercentage.

2. Elektrocardiogram (ECG) voor hartslagactiviteit – drie elektroden werden op de romp geplaatst om de hartslag bij te houden. Dit is dezelfde techniek die op medisch gebied wordt gebruikt om de hartslag te meten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top