dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell: Nederland loopt voorop met Nationaal Energieakkoord
Shell: Nederland loopt voorop met Nationaal Energieakkoord

Shell: Nederland loopt voorop met Nationaal Energieakkoord

  • Nederland
  • Tijdens een symposium georganiseerd door de Koninklijke Vereniging Gas Industrie Nederland, vandaag in Groningen, onderstreepte Shell CEO Peter Voser dat ondanks de investeringen in een duurzaam energiesysteem, het Europa maar moeizaam lukt om CO2-emissies te verminderen.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2013/nationaal-energieakkoord0.html

Hij stelde dat het groeiende gebruik van kolen voor energieopwekking de voordelen van gesubsidieerde duurzame energie tegenwerkt en riep Europa op een aantal maatregelen te introduceren die tegelijkertijd CO2-emissies verminderen en innovatie stimuleren.

“Nederland loopt met het energieakkoord tot nu toe voorop om het opkomende scenario waarbij kolen worden ingezet naast duurzame energie te keren en stelt daarmee een voorbeeld voor Europa,” zegt Peter Voser. “Het (akkoord) zou Europa moeten aanmoedigen om een robuuste CO2-prijs te introduceren en moeten leiden tot een verschuiving van het gebruik van kolen naar het gebruik van gas als aanvulling op meer duurzame bronnen in het energiesysteem”.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top