vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell start samenwerking voor het werven en opleiden van MBO onderhoudsmonteurs met Goflex, Imtech, Cofely en Stork
Shell start samenwerking voor het werven en opleiden van MBO onderhoudsmonteurs met Goflex, Imtech, Cofely en Stork

Shell start samenwerking voor het werven en opleiden van MBO onderhoudsmonteurs met Goflex, Imtech, Cofely en Stork

  • Nederland
  • Shell is een samenwerking gestart met Goflex, Imtech, Cofely en Stork. De samenwerking heeft als doel nieuw technisch MBO-talent te werven en te ontwikkelen. Dit is de eerste keer dat opleiders (Goflex), contractors (Imtech, Cofely en Stork) en asset owners (Shell Moerdijk) samen gaan werken in een werk-leer traject.
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-samenwerking.html

“Shell is zeer verheugd betrokken te zijn bij deze unieke samenwerking. Uniek omdat er een doorstroom naar Shell onderdeel is van het traject en leerlingen dus garantie hebben op een baan aan het einde van hun opleiding,” zegt Johan Verburgh, Production en Maintenance Manager Shell Moerdijk.

“Een toegevoegde bonus is dat we via dit traject straks mensen kunnen aannemen die ervaring hebben op onze eigen fabrieken, opgedaan via onze contractors. Ook hopen we met dit project de diversiteit van onze workforce te vergroten in termen van vrouwen en medewerkers met een niet-Nederlandse nationaliteit. “

Peter van Winssen, Directeur Goflex: “De vraag naar technisch opgeleid personeel in Nederland is groot. Het aanbod is beperkt. Deze samenwerking beoogt door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten de ‘wervingsvijver’ te vergroten. We zijn als specialist in het leren en werken in techniek dan ook zeer enthousiast betrokken te zijn bij deze nieuwe vorm van samenwerken.”

Het traject ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Goflex recruiteert kandidaten. De voorselectie bestaat o.a. uit een CV-selectie, twee gesprekken, een rekentest en een praktijkassessment van een dag.
  • Kandidaten worden gedetacheerd bij de drie contractors die werkzaam zijn op Shell Moerdijk en Pernis. Zij volgen gedurende 3-4 jaar (afhankelijk van instroomniveau) een werktuigbouwkundige of ‘electrical &Instrumentation’ opleiding bij Goflex en doen werkervaring op bij de contractor.
  • Na afronding van niveau 3 of 4 opleiding doen zij nog extra werkervaring (0-2 jaar) op tot het moment van ‘assessment’. Hierin wordt gekeken of de kandidaat geschikt is om eventueel door te stromen naar Shell of werkzaam te blijven bij de contractor. Hierbij is de wens van de kandidaat leidend.

Doel is jaarlijks rond de 10-15 kandidaten te selecteren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top