zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Shell uit waardering op Dag van de Leraar
Shell uit waardering op Dag van de Leraar

Shell uit waardering op Dag van de Leraar

  • Nederland
  • President-directeur Shell Nederland neemt Amsterdamse VWO-4 klas over van scheikundelerares Xandra Koorndijk.
  • image.1859058453
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/shell-uit-waardering-op-dag-van-de-leraar.html

Op de dag waarop Nederland de Dag van de Leraar viert, geeft Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland, scheikundelerares Xandra Koorndijk van het Damstede Lyceum in Amsterdam-Noord, een uurtje vrijaf.

“Uit waardering voor het belangrijke werk dat Xandra en, met haar, alle leraren in Nederland doen, neem ik graag haar les over. Ik zal mijn uiterste best doen Xandra’s leerlingen bewust te maken van het belang van energie voor hun eigen toekomst. Ook hoop ik hen mee te geven dat een keuze voor een technische vervolgopleiding, een interessante, slimme en betekenisvolle carriere keus voor hen kan zijn”, zegt Benschop.

Hij vervolgt: “Ons onderwijs levert nog steeds te weinig technici af om het vertrek van de babyboomers op te vangen. Met name de uitstroom van het MBO baart me zorgen. Het stemt mij echter zeer positief dat, door inspirerend onderwijs in exacte vakken, steeds meer HAVO/VWO-scholieren kiezen voor een technische vervolgopleiding. Deze keuze is niet alleen goed voor henzelf, maar ook specifiek voor bedrijven als Shell en voor de innovatie- en concurrentiekracht van de Nederlandse economie in het algemeen.”

Tijdens de les debateert Benschop met 35 VWO-4 leerlingen over het belang van energievoorziening nu en in de toekomst. Ter voorbereiding hierop ontvingen de leerlingen lesmateriaal van het Future of Energy programma van Shell, dat onderdeel is van een online wedstrijd die Shell samen met Europese onderwijsinstelling InGenious organiseert. Benschop adviseert alle leerlingen deel te nemen aan deze wedstrijd en zo kans te maken op een bezoek aan een lokaal wetenschapsmuseum t.w.v. €1.000 .

Na de les ontmoet Dick Benschop de leraren van de school en trakteert hen op taart. Eenzelfde taart stuurde hij ook aan de vier winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar 2014.

Rector Marcel van Dijk van het Damstede Lyceum, een HAVO/VWO school: “ Wij vinden het belangrijk om goede contacten met innovatieve, technologiebedrijven als Shell te onderhouden. Samen kunnen we onze leerlingen laten zien hoe hetgeen op school geleerd, in de praktijk van pas kan komen.”

Dick Benschop’s bezoek aan het Damstede Lyceum is niet het enige dat Shell doet op de Dag van de Leraar om docenten te ondersteunen bij hun belangrijke taak. Vandaag organiseert Shell ook de 2e van een reeks Masterclasses op haar Learning Centre in Rijswijk om bèta-docenten beter bekend te maken met het type werk dat in de toekomst gedaan kan worden door hun leerlingen bij bedrijven als Shell.

Om het bereik van Shell’s waardering voor leraren te vergroten en het mogelijk te maken alle leraren in Nederland te bedanken, publiceert Shell vandaag ook een bedankadvertentie in landelijke media.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top