dinsdag, oktober 26, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / SHELL ZET INTERNATIONALE COMING OUT DAY OP HET MENU
SHELL ZET INTERNATIONALE COMING OUT DAY OP HET MENU

SHELL ZET INTERNATIONALE COMING OUT DAY OP HET MENU

  • Nederland
  • Op dinsdag 11 oktober, besteden alle Shell kantoren wereldwijd aandacht aan de Internationale Coming Out Day – een dag die jaarlijks plaatsvindt om aandacht te besteden aan het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.
  • Shell
  • media-nl@shell.com

Medewerkers van Shell in Nederland krijgen vandaag bij hun lunch fruit in regenboog kleuren uitgeserveerd. Ook zal op alle Shell kantoren in Nederland de regenboogvlag worden gehezen en posters worden verspreid waarop het Shell-Logo in de kleuren van de regenboog is omgetoverd.

Deze activiteiten zijn bedacht door Shell’s Lesbienne Gay Bisexual Transgender (LGBT)-netwerk en worden gesteund door het management.

President-directeur Shell Nederland Marjan van Loon: “We hopen vandaag een signaal van steun aan onze LGBT collega’s af te geven en ze te tonen dat Shell een werkgever is waar je je veilig kan voelen en waar je jezelf kan zijn.”

Door aandacht te besteden aan de Coming Out Day, hoopt Shell tevens medewerkers bewust te maken van de uitdaging waarmee LGBT collega’s geconfronteerd worden als ze voor hun geaardheid uitkomen in hun prive en/of professionele leven. Ook worden ze bewust gemaakt van de relatie van dit issue met productiviteit. Shell schat dat tussen de 540 en 900 LGBT-werknemers zijn in Nederland, waarvan 50% niet een volledige ‘Coming Out’ hebben gehad op hun werk. Dit kan spanningen opleveren. Onderzoek toont aan dat LGBT-medewerkers die niet in staat om uit te komen voor hun geaardheid, 20-30% minder productief zijn.

Van Loon: “Shell streeft naar het creeëren van een inclusieve omgeving waar al het personeel zichzelf kan zijn, zonder angst voor discriminatie. Op een dag als vandaag vragen wij niet dat iedereen zijn of haar eigen overtuigingen verandert. Wat we wél vragen is dat mensen hun gedrag wijzigen om anderen te respecteren zoals ze zijn.”

Ze sluit af: “Het is goed om het belang dat wij hechten aan een ieders individuele vrijheid om zichzelf te zijn, te kunnen tonen op International Coming Out Day. Diversiteit en inclusiviteit zijn van onschatbare waarde. Een competitief en innoverend bedrijf als Shell vaart wel bij een werkomgeving die ruimte biedt voor verschillende mensen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top