donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Sidetrade gebruikt Talend Big Data Technology bij voorspelling financieel gedrag van klanten
Sidetrade gebruikt Talend Big Data Technology bij voorspelling financieel gedrag van klanten

Sidetrade gebruikt Talend Big Data Technology bij voorspelling financieel gedrag van klanten

  • Nederland
  • Europese, vooraanstaand leverancier van SaaS financieel CRM ontwikkelt aanvullende analytische diensten om betaalgedrag van klanten beter te begrijpen en te beheersen.
  • http://www.persberichten.com/
  • theovrugt@presscom.nl

Sidetrade, een Europese, vooraanstaande leverancier van financieel klantbeheer in de cloud, gebruikt Talend Data Fabric om zijn klanten een nieuw, voorspellend analyseplatform te bieden voor betalingen tussen bedrijven onderling. De dienst heet Sidetrade Payment Intelligence. Bovendien helpt Talend de kwaliteit van de data op hoog peil te houden en met kosteneffectieve opslag van gegevens via Hadoop-technologie.

“De financiële sector benut tegenwoordig big data op velerlei manieren, inclusief kennis over klanten, risico’s berekenen, voldoen aan wet- en regelgeving en nieuwe producten ontwikkelen”, zegt Auke Jilderda, sales manager bij Talend Nederland. “We zijn er trots op te mogen bijdragen aan de oplossing van Sidetrade door een snelle en efficiënte verbinding met bedrijfsgevens tot stand te brengen, de data op te schonen, en de batch- en real-time data te integreren.”

Sidetrade wil met zijn nieuwe dienst een alles-in-een oplossing bieden die anticipeert op betaalgedrag om het managers eenvoudiger te maken de digitale transformative te volbrengen. De dienst is een belangrijke innovatie die bijdraagt aan verbetering van de financiële en commerciële doelmatigheid. Tegelijkertijd krijgen de financiën-afdelingen meer real-time controle over de bedrijfskansen en inkomsten.

“Met Sidetrade Payment Intelligence biedt Sidetrade als enige ontwikkelaar op de markt zo’n hoogwaardige voorspellende analyse ter ondersteuning van klantenrelaties. De financiële afdeling kan het betaalgedrag, toegestaan of ervaren, vergelijken op basis van data-analyse in plaats van intuïtie. Deze nieuwe dienst is gratis voor al onze klanten, en helpt ze hun werkkapitaal te optimaliseren en doordoor cashflow te genereren”, legt Olivier Novasque uit. Hij is CEO van Sidetrade.

De datadeskundigen van Sidetrade hebben een krachtig algoritme gebouwd, met gebruikmaking van Machine Learning technieken, om een voorspellende analyse te maken van betaalgedrag voor miljoenen bedrijven. Zij hebben hiervoor een analyse gemaakt van 330 miljard euro aan transacties over de laatste drie jaar, onleend aan 100 miljoen betalingen tussen bedrijven onderling.

“We hadden daarvoor een massively parallel processor array (MPPA), gebaseerd op Hadoop, nodig. We moesten immers terabytes aan geanonimiseerde data analyseren die we onttrokken aan de miljoenen betalingen die wij in onze cloud hebben opgeslagen. Maar Hadoop-deskundigen zijn schaars”, vertelt Christophe Migliorini, CTO van Sidetrade. Daarom past de oplossing van Talend zo goed bij ons. Zij genereert native Hadoop code, zonder fabriekseigen componenten te gebruiken. Dit betekent dat de oplossing overweg kan met al onze relationele databases en dat wij de oplossing snel konden integreren in ons betaande platform.”

Als gevolg van de succesvolle Talend-implementatie is Sidetrade een strategische partnerschap aangegaan met Talend om een lambda-achtige architectuur te ontwikkelen en toe te passen (lambda wordt bij programmeren gebruikt om expressies en functies te omschrijven). Dit geeft betere toegang tot Hadoop en combineert batch-processen met real-time streaming. In deze omgeving maakt Talend Real-Time Big Data het mogelijk statistische, geanonimiseerde en historische analyses te maken van de gegevens in de Sidetrade Cloud.

De kracht van Talend Real-Time Big Data is te ervaren met een gratis proefversie van de Bag Data Sandbox.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top