zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Simeon II kritisch over emigratie-angst
Simeon II kritisch over emigratie-angst

Simeon II kritisch over emigratie-angst

  • Nederland
  • De laatste tsaar (koning) der Bulgaren Simeon II, tevens ex-premier van Bulgarije, heeft op zijn website een boos commentaar geschreven over de rijkere EU-landen die een toestroom van Bulgaarse arbeidsmigranten vrezen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjg0lcoh6vyv/nieuws/bulgaarse_oud_premier_en_voormalige?ctx=vha4ozv8cev0&tab=0

”De hysterie is gebaseerd op speculaties”, schrijft de oud-koning. ”De apocalyptische scenario’s zijn politiek gekleurd en hebben populistische doelen”, becommentarieert de voormalige vorst en oud-premier.

Bijna 7 procent van de volwassen Bulgaren denkt erover na om vanaf 1 januari te gaan werken in een van de rijkere EU-landen. Ongeveer de helft, zo’n 200.000 mensen, zal ”in de nabije toekomst” ook echt de stap zetten, verwacht het Bulgaarse onderzoeksinstituut Alpha Research.

Twee derde van de Nederlanders staat volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau negatief tegenover hun komst. Ze denken dat de Bulgaren onder meer misbruik maken van uitkeringen en banen afpakken van Nederlanders.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top