maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Singer Songwriter Sunday in Roosendaal
Singer Songwriter Sunday in Roosendaal

Singer Songwriter Sunday in Roosendaal

  • Nederland
  • Op 25 oktober vindt in Roosendaal een nieuw festival plaats. Singer Songwriter Sunday staat in het teken van de beste Singer Songwriters die ons land rijk is. Kunst wordt gecombineerd met muziek en is gratis toegankelijk.
  • slide-01
  • Atelier expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan
  • www.earcandyfestival.nl
  • info@photocreation.nl
  • PERSBERICHT Singer Songwriter Sunday in Roosendaal

Eerder dit jaar was al bekend geworden dat de organisatie van het Ear Candy Festival na 5 jaar de formule om zou gaan gooien. “Na 5 jaar een enorm succesvol festival te hebben georganiseerd is het tijd voor wat nieuws”, aldus organisator Robin Looy. “We willen blijven vernieuwen en Roosendaal blijven voorzien van evenementen en daarom hebben we gekozen voor de andere aanpak. We zullen niet meer één groots festival organiseren maar meerdere evenementen per jaar. Zodoende is er in Roosendaal het hele jaar rond wat te beleven en doordat we de meest uiteenlopende evenementen gaan organiseren is er voor iedereen wel een keer wat leuks bij.”

Het eerste nieuwe evenement zal plaatsvinden op zondag 25 oktober. Dit is de oude vertrouwde datum waarop het grote Ear Candy Festival plaatsvond, de laatste zondag van oktober. Gekozen is voor een Singer Songwriter festival in combinatie met kunst. “We hebben de galerie van Anita Ammerlaan, aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal, ter beschikking gekregen voor dit kleine festival”, legt Robin uit. “Het Ear Candy festival combineerde altijd al beeld en geluid en ook deze keer willen we dat gaan doen. De Singer Songwriters passen perfect bij de sfeer die de kunstgalerie uitstraalt en zo hebben de mensen wederom iets moois te zien en te horen. We hebben het voor elkaar gekregen om bekende artiesten naar het festival te halen waaronder de deelnemer aan het televisie programma ‘De beste singer songwriter van Nederland’: Jeroen Kant. Verder treden ook Flip Noorman, Petra en Sebastiaan Honing, Mathijs Leeuwis en Björn van der Doelen op. Die laatste naam klinkt bij de meeste mensen wel bekend in het gehoor, Björn is namelijk onder andere profvoetballer geweest bij PSV.

Singer Songwriter Sunday zal plaatsvinden op zondag 25 oktober vanaf 13.30 in de kunstgalerie aan de Markt 39 in Roosendaal. Er kunnen maar 250 mensen toegelaten worden dus je moet je even inschrijven op www.earcandyfestival.nl

Meer informatie over kunstenaar Anita Ammerlaan en haar 1150m2 grote galerie op www.anitaammerlaan.com

promo-1

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top