vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Sleeping Beauty
Sleeping Beauty

Sleeping Beauty

  • Nederland
  • Met ‘Sleeping Beauty’ (Doornroosje) brengt het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan een klassiek-romantisch ballet dat een uitdaging is geweest voor alle grote choreografen.
  • Hotel Theater Figi
  • http://figi.nl
  • keerkens@figi.nl

Vriend en vijand zijn het erover eens: de mooiste versie is toch wel het verhalende en sprankelende ballet uit 1890 van de legendarische Marius Petipa. Voeg dit bij de sterke muziek van Tsjaikovski en een meeslepende theateravond is gegarandeerd.

Prinses Aurora, bij ons bekend als Doornroosje, prikt zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnenwiel als gevolg van de vloek van een boze fee. Ze zal honderd jaar slapen, om gewekt te worden door de kus van een prins.
Dit verhaal, gebaseerd op ‘La Belle Au Bois Dormant’ van Charles Perrault, bood het geniale duo Petipa en Tsjaikovski alle mogelijkheden voor muzikale en dansante variaties. En dus kan de wereld al ruim een eeuw genieten van een avondvullend sprookje vol feeën, pages, dorpsmeisjes, boerenjongens en natuurlijk een (kussende) prins en een (slapende) prinses.

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Choreografie: Marius Petipa
www.impactentertainment.nl

Over Figi Zeist

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top