zondag, juli 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Sloveense, Franse en Pools-Deense film in competitie voor de LUX-prijs 2014
Sloveense, Franse en Pools-Deense film in competitie voor de LUX-prijs 2014

Sloveense, Franse en Pools-Deense film in competitie voor de LUX-prijs 2014

  • Europa
  • De drie finalisten (van bovern naar beneden): Class Enemy, Bande de filles en Ida De drie films die dit jaar meedingen voor de LUX-prijs zijn bekend. ‘Razredni sovražnik’ of Class enemy uit Slovenië, het Franse ‘Bande de filles’ en de Pools-Deense coproductie ‘Ida’, zullen strijden om de prijs. De finalisten worden ondertiteld in de 24 officiële EU-talen en vertoond in alle 28 lidstaten tijdens de LUX-Filmdagen. De winnaar wordt gekozen door de leden en aangekondigd op 17 december. De drie films portretteren diverse hedendaagse Europese maatschappelijke vraagstukken met een speciale focus op de jeugd.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjlvff51cpxc/nieuws/sloveense_franse_en_pools_deense_film_in?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0

Ze werden vandaag bekendgemaakt in Rome door de nieuwverkozen voorzitter van de parlementaire cultuurcommissie, Silvia Costa.
Class Enemy (Razredni sovražnik) door Rok Bicek uit Slovenië gaat over de relatie tussen de leerlingen in een Sloveense klas en hun nieuwe Duitse taalleraar die, mede door een enorm verschil in de manier waarop ze het leven ervaren, gespannen raakt.

De Franse film Bande de filles van Celine Sciamma vertelt het verhaal van een meisje dat een nieuw leven begint. Ze verandert haar naam en kleding en ze verlaat school om in een bende te worden aanvaard, in de hoop dat dit een weg naar de vrijheid zal zijn.

Ida van Paweł Pawlikowski, een Pools-Deense coproductie, vertelt het verhaal over een wees, opgevoed in het klooster, die voor het nemen van haar geloften erachter komt dat ze Joods is en samen met haar neef op reis gaat om meer over haar familie en zichzelf te weten te komen.

De films zullen worden ondertiteld in de 24 officiële talen van de EU en worden vertoond in meer dan 40 steden en 18 festivals en zo veel Europeanen de kans geven om de drie films ontdekken. De winnende film, gekozen door de leden van het Europees Parlement, zal worden aangepast voor blinden en slechthorenden en ondersteund worden met promotionele activiteiten bij de internationale uitgifte.

Voor het tweede jaar op een rij zal de kijkers zijn zegje kunnen doen door zijn favoriete film te kiezen. Een van de kiezers wordt beloond met een uitnodiging voor het Karlovy Vary International Film Festival in 2015.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top