woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Smartphones en Tablets kunnen universele toegang tot medische bewaking zorg geven
Smartphones en Tablets kunnen universele toegang tot medische bewaking zorg geven

Smartphones en Tablets kunnen universele toegang tot medische bewaking zorg geven

  • Nederland
  • Smartphones kunnen de beschikbaarheid van Pulsoximetrie breiden Heeft u een smartphone in je broekzak of tas? Als dat zo is, kan je het dragen van de toekomst van mobiele medische monitoring technologie, volgens een speciaal artikel in het oktobernummer van de anesthesie en analgesie, officiële tijdschrift van de International Anesthesie Research Society (IARS).
  • Wolters Kluwer
  • http://www.wolterskluwer.com
  • info@wolterskluwer.com
  • http://www.wolterskluwer.com/Press/Latest-News/Pages/Press%20Releases/2013/pr23Sep2013a.aspx#.UkLJdIbJRZ8

Smartphones en tablet-computers hebben een opkomende rol als mobiele medische controleapparaten-en kan helpen om het gebruik van pulsoximetrie voor controle bloed zuurstof niveaus om de ontwikkelingslanden over de hele wereld uit te breiden, volgens het artikel van dr. J. Mark Ansermino van de Universiteit van British Columbia, Vancouver. Hij schrijft: “” De brede invoering van mobiele apparaten, zelfs in lage-resource-instellingen, belooft vitale functies bewaken overal en tegen lage kosten beschikbaar te stellen. ”

Smartphones kunnen uitbreiden beschikbaarheid van Pulsoximetrie mobiele apparaten van vandaag “hebben de rekencapaciteit, het display en de batterij om krachtige medische hulpmiddelen die de vitale functies meten en intelligente interpretatie of de onmiddellijke overdracht van informatie geworden,” volgens Dr Ansermino. Hij merkt op dat van de bijna zes miljard mobiele telefoon gebruikers wereldwijd, tweederde woont in ontwikkelingslanden en afgelegen gebieden.

In het bijzonder, kan mobiele apparaten toegang te verhogen tot oximetrie pulseren: de bekende “vinger klem”-apparaat gebruikt om het bloed zuurstof niveaus (arteriële zuurstofverzadiging) bewaken tijdens anesthesie en chirurgie, evenals andere medische procedures. In ontwikkelde landen, is pulsoxymetrie worden zo veel gebruikt dat het is wel de “vijfde levensteken”-toegevoegd aan de lichaamstemperatuur, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Maar polsoximetrie is nog niet routinematig beschikbaar in vele gebieden, vanwege de kosten van inkoop, gebruik en onderhoud van de bewakingsapparatuur. In die plaatsen, mobiele telefoons of tablet computers als monitors kan een effectieve en economische benadering van het verhogen van de beschikbaarheid van bloed zuurstof meting.

“De inherente rekenkracht van deze inrichtingen en de dagelijkse beschikbaarheid bieden de mogelijkheid om een ​​stand-alone apparaat dat kan worden gebruikt in het huis door patiënten, maar die ook kan communiceren met werkers creëren in realtime,” Dr Ansermino schrijft. Hij merkt op dat voorheen eigendom smartphones en tablets kunnen worden “hergebruikt” voor gebruik als controle-apparaten in ontwikkelingslanden.

Sommige Mobile Monitoring Apps nu beschikbaar

Sommige technologieën voor mobiele pulsoximetrie zijn al in gebruik; commerciële modules die kunnen communiceren met mobiele apparaten zijn nu in klinische studies. Een app die de iPhone in een apparaat geschikt voor het monitoren pulsoxymetrie en andere vitale functies zet is ook beschikbaar, maar niet goedgekeurd voor medisch gebruik. Hoewel de technologie nog moet worden verfijnd, dit soort toepassingen “leveren de belofte van pulsoximetrie in combinatie met ondersteunende diagnostiek en behandeling toepassingen in elke medische instelling en elk huis,” schrijft Dr Ansermino.

Zo kunnen mobiele controle een belangrijk instrument bij het terugdringen van sterfgevallen door longontsteking bij kinderen-nog steeds een veel voorkomende gebeurtenis in vele resource-arme landen. Als mobiele impulsoximeters waren op grotere schaal beschikbaar, kon dalende bloed zuurstof sneller worden opgespoord, waardoor sneller ingrijpen mogelijk. Mobile polsoximetrie kan ook verbetering van het vermogen om vrouwen te identificeren met een risico op het ontwikkelen van pre-eclampsie-een levensbedreigende complicatie van zwangerschap en bevalling.

Bovendien, moderne smartphones en tablets hebben ook de rekenkracht om geavanceerde analyses van de photophlethysmographic (PPG) gegevens die door pulsoxymeters voeren, eventueel aanvullende nuttige informatie. Ze kunnen ook worden gebruikt om contact met de zorgverleners te verbeteren, als een bron van informatie om zorg te begeleiden, en als een educatief hulpmiddel voor patiënten en zorgverleners.

“De ruime beschikbaarheid van pulsoxymetrie op mobiele apparaten zal het potentieel van pulsoxymetrie realiseren als zowel een controle-en diagnostisch hulpmiddel in een breed scala van klinische settings,” Dr Ansermino concludeert. Met de verdere ontwikkeling van mobiele monitoring technologie, voorziet hij een dag waarop ‘zuurstofverzadiging zal echt worden erkend als een van de vitale functies.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top