zondag, februari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Snelgroeiende banking trojan Gugi omzeilt nieuwe beveiligingsfuncties van Android 6
Snelgroeiende banking trojan Gugi omzeilt nieuwe beveiligingsfuncties van Android 6

Snelgroeiende banking trojan Gugi omzeilt nieuwe beveiligingsfuncties van Android 6

  • Europa
  • Experts van Kaspersky Lab hebben een gewijzigde versie van de banking trojan Gugi ontdekt die de nieuwe beveiligingsfuncties van Android 6 – gericht op het blokkeren van phishing- en ransomware-aanvallen – kan omzeilen. De gemodificeerde trojan dwingt gebruikers onder andere de rechten toe te kennen om authentieke apps te ‘overlappen’, sms-berichten te lezen en versturen en te bellen. Het wordt verspreid via social engineering en het gebruik door cybercriminelen groeit snel: tussen april en begin augustus 2016 is het aantal slachtoffers vertienvoudigd.
  • Kaspersky Lab
  • info@kaspersky.nl

De Gugi-trojan steelt inloggegevens voor mobiel bankieren door als het ware een phishing-laag over de bankier-app te leggen en maakt creditcardgegevens buit door zo’n zelfde laag over de Google Play Store-app aan te brengen. In het najaar van 2015 werd Android 6 gelanceerd, met nieuwe beveiligingsfuncties die speciaal zijn ontworpen om juist dergelijke aanvallen te blokkeren. De anti-malware-specialisten van Kaspersky Lab hebben een aangepaste versie van de trojan gevonden die deze functies met succes omzeilt. Meer informatie over de manier waarop Gugi dit doet is te lezen in de blog op Securelist.com.

Kaspersky Lab adviseert Android-gebruikers de volgende stappen te nemen om zich te wapenen tegen de Gugi-trojan en andere malware:

  • Ga niet automatisch akkoord met alle rechten en toestemmingen die een app vraagt: denk na over wat er wordt gevraagd en waaróm.
  • Installeer een antimalware-oplossing op alle apparaten en houd het besturingssysteem up-to-date.
  • Klik niet op links in berichten van mensen die u niet kent of vreemde berichten van mensen die u wél kent
  • Wees altijd voorzichtig met het bezoeken van websites: als een site er ook maar een beetje onbetrouwbaar uitziet, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

Trojan-Banker.AndroidOS.Gugi is sinds december 2015 bekend en de gemodificeerde Trojan-Banker.AndroidOS.Gugi.c is in juni 2016 voor het eerst aangetroffen. De producten van Kaspersky Lab detecteren alle wijzigingen in de Gugi-malwarefamilie.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top