donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Sobere intocht Vierdaagse
Sobere intocht Vierdaagse

Sobere intocht Vierdaagse

  • Nederland
  • De 98e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is uiterst sober afgesloten door de vliegramp in Oekraïne waarbij 189 Nederlanders omkwamen. Het gebruikelijke vlagvertoon en de muziek bleven geheel achterwege en festiviteiten na afloop tot een minimum beperkt. De Nederlandse vlag hing bij de start- en finishlocatie halfstok en de vlaggen van andere landen waren neergehaald.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/18/sobere-intocht-vierdaagse

Gisteren begonnen de ongeveer 5.400 militairen uit 31 landen in alle vroegte en stilte aan de laatste wandeltocht. Dit maal zonder de bepakking van 10 kilo vanwege de te verwachten hoge temperaturen en zonder versierselen. Bij de start betuigden organisatie en deelnemers medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers. De Duitse militairen droegen een rouwband ter nagedachtenis aan hun landgenoten die bij de ramp omkwamen en uit solidariteit met de overige slachtoffers.

Minuut stilte

Bij de Defensiebrug in Cuyk ontvingen de meest representatieve detachementen van elk krijgsmachtdeel het Vierdaagsevaantje. Er werd ook een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers. Alle militairen, ook de buitenlandse, brachten daarna de eregroet.

11 Bevoorradingscompagnie van 11 Luchtmobiele Brigade won een vaantje, net als het detachement van Koninklijke Militaire School Luchtmacht van de Vliegbasis Woensdrecht en het landelijk detachement van de Koninklijke Marechaussee. Het Korps Mariniers kreeg eveneens een vaantje, maar gaf het direct na ontvangst door aan de Tamboers en Pijpers van de Marinierskapel, omdat zij al spelend grote afstanden hadden meegelopen.

Vanavond houden de militairen tijdens de afscheidsavond voor de buitenlandse detachementen om 8 uur 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Gao

In Mali werd deze week ook een vierdaagse gelopen. Dinsdagmorgen ‘schoot’ luitenant-kolonel Nicole de Wolf om 5 uur meer dan 100 lopers weg. Iedere ochtend liepen de deelnemers binnen de hekken van kamp Castor 10 kilometer, voordat ze aan hun werkdag begonnen.

Turkije

In het Turkse Adana vertrokken de afgelopen 4 dagen ‘s morgens in alle vroegte militairen van de Ballistic Missile Defence Task Force (1(NLD) BMDTF) aan een alternatieve vierdaagse. De mannen en vrouwen van het detachement stonden om half 6 ‘s morgens aan de start om nog voor de echte hitte binnen te zijn en de normale dienst te kunnen oppakken. De route over Inçirlik Airbase, was 15 kilometer lang. Gezien de hitte mocht het jasje uit en was de rugzak niet verplicht. Onder de kleine 50 deelnemers waren veel vierdaagse-veteranen, die graag aan de start hadden gestaan in Nijmegen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top