woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Sociaal maatschappelijke spanningsvelden van Limburg op de kaart tijdens Rijnlandconferentie in Klooster Wittem
Sociaal maatschappelijke spanningsvelden van Limburg op de kaart tijdens Rijnlandconferentie in Klooster Wittem

Sociaal maatschappelijke spanningsvelden van Limburg op de kaart tijdens Rijnlandconferentie in Klooster Wittem

  • Nederland
  • In het kader van de Sociale Agenda Limburg 2025 vindt op vrijdag 17 november in Klooster Wittem de Rijnlandconferentie plaats met als thema ‘De kloof…en het licht dat er doorheen schijnt’. Op deze dag, o.a. ondersteund door de Provincie Limburg, discussiëren vertegenwoordigers uit de brede Limburgse samenleving over vijf sociaal maatschappelijke tegenstellingen en spanningsvelden waar Limburg mee worstelt.
  • Klooster Wittem - logo pleisterplaats voor de ziel
  • Klooster Wittem
  • www.kloosterwittem.nl
  • philippe.cremers@kloosterwittem.nl
  • Programma en inschrijving voor deze Rijnlandconferentie kan via philippe.cremers@kloosterwittem.nl

‘De kloof’, Rijnlandconferentie in Klooster Wittem
Sociaal maatschappelijke spanningsvelden van Limburg op de kaart

Wittem – In het kader van de Sociale Agenda Limburg 2025 vindt op vrijdag 17 november in Klooster Wittem de Rijnlandconferentie plaats met als thema ‘De kloof…en het licht dat er doorheen schijnt’. Op deze dag, o.a. ondersteund door de Provincie Limburg, discussiëren vertegenwoordigers uit de brede Limburgse samenleving over vijf sociaal maatschappelijke tegenstellingen en spanningsvelden waar Limburg mee worstelt.

Doel is het formuleren van een agenda voor de Limburgse samenleving. Voorzitter Philippe Cremers: “Een kloof kent ook de uitdaging van het overbruggen en zelfs het duurzaam dichten ervan. De kans op succes is het grootst als vanuit verschillende disciplines oplossingen worden aangedragen. Dat is ook exact wat deze Rijnlandconferentie voorstaat. In verschillende werksessies zoeken we naar wegen om kloven te dichten”.

Rijnlands denken voor Limburgse kwesties
In het Rijnlands denken worden op duurzame en harmonische wijze maatschappij en economie met elkaar verbonden. Ook Limburg kampt met een groeiend aantal tegenstellingen: rijk versus arm, werknemers met vaste contracten en hoog loon versus flexkrachten met het één noch het ander, werkende versus werkloze. Maar ook de contrasten tussen 50-plussers versus jongeren, kanshebbers versus kanslozen, huidige generaties versus komende, periferie versus centrum, etc. De Rijnlandse benadering laat nieuw licht schijnen op de kansen en mogelijkheden die bijdragen aan duurzame dichting van vaak diepe kloven.

________________________________________________

 

 

Over Annetje

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top