dinsdag, augustus 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Softwarebedrijf Ellips ziet investeringsbereidheid wereldwijd toenemen
Softwarebedrijf Ellips ziet investeringsbereidheid wereldwijd toenemen

Softwarebedrijf Ellips ziet investeringsbereidheid wereldwijd toenemen

  • Nederland
  • Nederlandse ondernemers zijn weer meer bereid om te investeren. Het positivisme over het ondernemersklimaat neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte. Softwarebedrijf Ellips, ontwikkelaar van software voor de selectie en sortering van fruit en groente, kan beamen dat de investeringsbereidheid van bedrijven – ook wereldwijd – toeneemt.
  • Ellips
  • http://www.ellips.com
  • judith.steinmeier@ellips.com
  • Persbericht

Ellips wist jaarlijks toch enkele tientallen procenten te groeien, ondanks de economische situatie. Managing Director Erwin Bakker: “Op het moment dat wij ons realiseerden dat onze klant – de machinebouwer – het moeilijk zou krijgen, hebben wij de helpende hand geboden. Zij konden minder machines afzetten, dus hebben wij ervoor gekozen om onze software ook op bestaande machines te installeren en zo de machines up te graden.”

Veel investeringen zijn dus uitgesteld, maar bedrijven beginnen nu aan een inhaalslag, aldus Deloitte. Uit de jaarlijkse MidMarket Monitor, een onderzoek onder 133 ondernemingen uit het middenbedrijf, komt naar voren dat 40 procent van de ondernemers weer wil gaan investeren in kapitaalgoederen. Ook Ellips ziet dat de investeringsbereidheid omhoog gaat. Bakker: “Bedrijven in binnen- en buitenland weten ons en de machinebouwers steeds beter te vinden. Wereldwijd verwachten we dit jaar zo’n 150 systemen te voorzien van onze hard- en software. Deze voorspelling voor 2014 is tot nu toe zeer accuraat.”

Uit de jaarlijkse MidMarket Monitor blijkt ook dat 60 procent van de ondernemers de bedrijfsprocessen verder zou willen gaan automatiseren. Ook dat is een gunstige ontwikkeling voor Ellips. Bakker: “Mechanisch – en zeker met de hand – sorteren is eigenlijk niet meer van deze tijd, ook niet in de opkomende landen. De supermarkten en de consumenten stellen steeds hogere eisen aan hun fruit en groente. Zij willen niet dat hun netje uien er aan de buitenkant prima uitziet, maar intern rot is. Met optisch sorteren, voorkom je dit soort problemen. Optisch sorteren heeft absoluut de toekomst.”

Over Ellips

Ellips levert hard- en software aan fabrikanten van sorteermachines. Dankzij deze hard- en software is de kwaliteit van groente en fruit beter, sneller en consistenter te beoordelen, dan met het menselijk oog. Selectie – o.b.v. kleur, gewicht, afmetingen, interne en externe kwaliteit – is nog nooit zo nauwkeurig geweest: www.ellips.com.

Over Ellips Software

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top