vrijdag, september 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Sojamoratorium beschermt Amazone in Brazilië tot in het oneindige
Sojamoratorium beschermt Amazone in Brazilië tot in het oneindige

Sojamoratorium beschermt Amazone in Brazilië tot in het oneindige

  • Internationale
  • Te midden van de Braziliaanse politieke hectiek is er voor de Amazone een grote overwinning gehaald: het sojamoratorium is voor een oneindige periode verlengd.
  • Greenpeace
  • info@greenpeace.nl

Oprukkende sojaplantages: ze vormden de grootste bedreiging voor de Amazone in Brazilië. Nederland is een van de grootste soja-importeurs van de wereld. Daarom voerden we vanaf 2006 vooral intensief actie bij Nederlandse afnemers zodat zij geen soja meer zouden kopen van plantages waarvoor ontbost is. Met succes, want er kwam een moratorium: een vrijwillige afspraak tussen bedrijven, overheid en ngo’s die dit waarborgde. Deze afspraak is nu niet met het gebruikelijke jaar verlengd, maar tot zolang als het nodig is.

0,8 procent ontbost

Voor deze oneindige verlenging is de Europese coalitie van sojaverwerkende bedrijven, waaronder McDonalds, cruciaal geweest: mede dankzij hun druk op sojahandelaren werden afspraken nageleefd en ontbossing voor soja in de Braziliaanse Amazone vrijwel tot stilstand gebracht: nog maar 0,8 procent van de sojaplantages in de Amazone bevindt zich op recent ontbost terrein.

Houd de aarde groen

Het succes in de Amazone is voor Greenpeace een grote stap richting een wereldwijde stop op ontbossing. Dat is belangrijk voor de dieren en mensen die van de bossen afhankelijk zijn, maar ook om klimaatverandering tegen te gaan.

 

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top