zaterdag, mei 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Sollicitego: strategisch solliciteren is cruciaal in Duitsland
Sollicitego: strategisch solliciteren is cruciaal in Duitsland

Sollicitego: strategisch solliciteren is cruciaal in Duitsland

  • Nederland
  • De werkgelegenheid in Duitsland stijgt dit jaar, dankzij het herstel van de economie tot een recordniveau. Dat blijkt uit prognoses die de Duitse regering onlangs heeft gepresenteerd. Dit is ook een gunstige ontwikkeling voor Nederlanders die willen gaan solliciteren in Duitsland. Het maken van fouten in het Duitse sollicitatieproces kan echter funest zijn (Duitse punktlichkeit) waardoor een kwalitatief goede sollicitatietraining belangrijk is.
  • sollicitatietraining-duits
  • Sollicitego
  • https://www.sollicitego.nl
  • info@sollicitego.nl

Vind jij solliciteren spannend? Zie je op tegen een sollicitatiegesprek? Ben je misschien al bij verschillende bedrijven afgewezen? Solliciteren is vandaag de dag een lastige procedure, zeker als je met veel andere kandidaten solliciteert naar dezelfde functie. Maar, er is nu een oplossing: met de juiste sollicitatietraining van Sollicitego kun je solliciteren leren.

Sollicitego geeft al geruime tijd sollicitatietrainingen voor de Nederlandse markt, maar nu is er een nieuwe dienst: het geven van sollicitatietrainingen voor de Duitse markt. Voordat je besluit in Duitsland een baan te gaan zoeken, is het belangrijk dat je de culturele verschillen ten opzichte van onze buren kent. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederlanders, die in de regel zeer open en communicatief zijn en zowel privé als ook op de werkplek waarde hechten aan een praatje bij een kop koffie, heerst er in Duitse ondernemingen een strikte hiërarchie.

De werkgelegenheid in Duitsland stijgt dit jaar, dankzij het herstel van de economie tot een recordniveau. Dat blijkt uit prognoses die de Duitse regering onlangs heeft gepresenteerd. Dit is ook een gunstige ontwikkeling voor Nederlanders die willen gaan solliciteren in Duitsland. Het maken van fouten in het Duitse sollicitatieproces kan echter funest zijn (Duitse punktlichkeit) waardoor een kwalitatief goede sollicitatietraining belangrijk is.

In Duitsland is de omgang met collega’s en leidinggevenden formeler. Ook hecht men veel waarde aan het gebruik van academische titels. Anders dan in Nederland, waar men op de werkplek een grote mate van zelfstandigheid en eigen initiatief verwacht, vallen in Duitse ondernemingen beslissingen onder de verantwoordelijkheid van leidinggevenden. Hoe je hiermee om moet gaan, kun je nu online leren bij Sollicitego, waarbij je begeleid zult worden door Philipp-Valerius G. Bacher.

Tegenwoordig vind je online een zeer ruim aanbod aan sollicitatietrainingen in verschillende vormen. De meeste cursussen zijn gericht op het verkrijgen van inzicht in de eigen sterke en zwakke punten bij sollicitatiegesprekken om uiteindelijk de kans op een succesvolle sollicitatie te vergroten. Het is van cruciaal belang dat je je goede eigenschappen leert benoemen en dat je deze professioneel leert presenteren, dit is namelijk lang niet zo makkelijk als je misschien denkt.

Bij solliciteren gaat het over niets anders dan jezelf op de arbeidsmarkt presenteren. Degene die het sollicitatiegesprek afneemt, let echter op meer punten in je presentatie dan je waarschijnlijk denkt. Onze coach die de sollicitatietraining geeft, kan je precies vertellen op welke punten je moet letten. Als je weet waar een werkgever op let, kun je hem veel beter overtuigen dat jij geschikt bent voor die functie waarop je solliciteert.

Tijdens een training bij Sollicitego doe je ontzettend veel zelfkennis op; kennis die je in je verdere loopbaan nog meerdere keren kunt gebruiken. Als je een goede zelfkennis hebt, kan solliciteren ook juist heel leuk zijn! Vaak heb je veel meer goede eigenschappen en kwaliteiten dan je denkt en tijdens de training zul je deze met behulp van de persoonlijke sollicitatiecoach leren herkennen en gebruiken.

Naast het geven van goede antwoorden zijn er nog een aantal andere zaken belangrijk: wat dacht je van je gedrag, hoe je eruit ziet en je woordkeuze? Hoe maak je een goede cv die eruit springt? Wat moet je erop vermelden en wat vooral niet? Tijdens onze training leer je om deze factoren in jouw voordeel te gaan gebruiken.

Over Baskleingeltink

Als sollicitatietrainer help ik sollicitanten om leuker en beter hun sollicitatieprocedure te doorlopen. Hierdoor is de slagingskans op een baan aanzienlijk hoger en weten zij betere arbeidsvoorwaarden te bedingen. Dit doe ik vanuit mijn passie om mensen te helpen. Mijn kennis en kunde ontleen ik o.a. uit mijn vijf jaar werkervaring als recruiter. Mijn werkzaamheden bestonden uit het afnemen van duizenden sollicitatiegesprekken, het geven van trainingen m.b.t. het afnemen van sollicitatiegesprekken en het geven van sollicitatietrainingen aan groepen. Daarnaast onderhield ik contacten met eigenaren, recruiters en P&O-medewerkers, van kleine bedrijven tot multinationals. Hierdoor weet ik als geen ander hoe bedrijven personeel selecteren, waar ze naar op zoek zijn en hoe jij je als sollicitant kunt onderscheiden in de markt. Om structuur in sollicitatietrainingen te bewerkstelligen maak ik veel gebruik van theoretische modellen en bewezen trainingsmethodes. Al deze bovengenoemde kennis deel ik maar al te graag met jou! Buiten het helpen van sollicitanten geniet ik van reizen en alles op en in het water.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top