woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Solution Clinic: Waarom je huid vervelt
Solution Clinic: Waarom je huid vervelt

Solution Clinic: Waarom je huid vervelt

  • Nederland
  • Na een flinke dag in de zon te zitten kun je je huid verbranden. Hoe komt het dat je huid dagen daarna gaat vervellen?
  • Solution Clinic
  • http://www.solutionclinic.nl
  • info@solutionclinic.nl

Hoe vaak moeten we nog gewaarschuwd worden voor de UV stralen van de zon? We lijken er niet veel van te leren. Steeds meer gevallen van huidkanker melden zich en sommigen krijgen blijvende littekens die niet door een laserbehandeling kunnen worden uitgewist. De invloeden van de zon zijn nou eenmaal blijvend.

Schoonheidsideaal

Veel mensen merken pas wat de zon met hun huid heeft gedaan als ze bruin of rood kleuren. Met een bruine kleur zijn mensen blij want het ziet er gezond uit en het is een schoonheidsideaal in Nederland om een gezonde bruine tint te hebben. Daarom spenderen we zoveel tijd in de zon om bruin te bakken. Vaak zonder in te smeren, en dat is ontzettend gevaarlijk!

Iedereen moet smeren

‘Ik hoef me niet in te smeren, want ik verbrand toch niet.’ Hoe vaak horen we mensen dit zeggen? Het is geen garantie dat als je niet verbrand, je dan geen kans hebt op huidkanker. Ook mensen die teveel in de zon liggen en alleen bruin worden kunnen huidkanker krijgen. Insmeren is voor iedereen, welke huidskleur dan ook, van levensbelang.

Hoe je huid zichzelf beschermt

Je wordt bruin doordat je pigmentcellen die in je huid zitten melanine aanmaken. De huid maakt melanine aan om zichzelf te beschermen tegen UV straling aangezien melanine een deel van de schadelijke straling kan absorberen. Daarnaast vormt de huid een soort pantser doordat de opperhuid dikker wordt. Wanneer deze bescherming niet voldoende is, verbrand je.

Huidkanker

Wanneer je verbrand bent is je huid al ernstig beschadigd en dat merk je doordat je jeuk kunt krijgen, de huid gloeit of zelfs blaren vormt. Hoe vaker je verbrand, hoe meer kans je hebt op het krijgen van huidkanker. Een zonnebrandcrème helpt je huid met het beschermen door een extra melanine laag te vormen over je huid.

Vervellen

Je huid vervelt, omdat het een poging doet om de beschadigde huid met kankerverwekkende cellen erin kwijt te raken. Het kwaad is dan dus al geschied. Er is dan ook eigenlijk niks wat je kunt doen om het vervellen te stoppen en dit zou je ook niet moeten willen. Het is beter dat de beschadigde huid snel afvalt. Toch moet je de vellen er niet proberen af te trekken of eraan te krabben want dat kan blijvende littekens opleveren.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top