donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Sommelier ontdekt Chinese wijnen
Sommelier ontdekt Chinese wijnen

Sommelier ontdekt Chinese wijnen

  • Internationale
  • Wat begon als een haast onmogelijke opdracht , liep uit op een fantastische , vinologische ontdekkingsreis door China. Tijdens zijn opleiding tot sommelier kreeg de Vlaamse Marnix Laureys de taak om onderzoek te doen naar China als wijnland. Deze studie heeft hem zo geïnspireerd dat hij al snel het plan opvatte om zijn onderzoeksresultaten te verwerken in een handzaam boek : Château China.
  • boek1
  • De wijnroever
  • www.dewijnproever.be
  • marnix.laureys@dewijnproever.be
  • Wilt u meer informatie over de auteur of over zijn boek, neem dan contact op met Marnix Laureys via telefoonnummer +32 (0)485-20.55.96 of via marnix.laureys@dewijnproever.be Ook voor het opvragen van een recensie-exemplaar kunt uw adresgegevens mailen naar : marnix.laureys@dewijnproever.be . Als u aandacht besteedt aan dit boek ontvangt de auteur graag een bewijsexemplaar. Foto’s van cover en auteur worden op verzoek digitaal ter beschikking gesteld. Château China ISBN : 978-94-02202-35-9 Prijs : € 19,55 Paperback , 238 pagina’s , geïllustreerd
  • PERSBERICHT_Chateau_China

Laureys omschrijft zichzelf als een ware Bourgondiër. De passie voor koken erfde hij van zijn moeder , die voor wijnen van zijn vader. Niet zo verwonderlijk dus dat Laureys in die richting uiteindelijk zijn weg vond. “Ik heb geleerd te blijven gelovenin mijn dromen. Met de liefdevolle steun van mijn partner heb ik met ‘Château China’ een droom kunnen realiseren” , aldus Laureys.

In Château China brengt de schrijver ons 7.000 jaar terug in de tijd, waar China wellicht de grondlegger is geweest van de wijnbouw. Pas millenia later, in de 19de eeuw krijgt de wijnindustrie een nieuwe dimensie. De vraag naar wijn is uiteindelijk groter dan het aanbod, en China koopt steeds meer buitenlandse wijngaarden aan. De Chinezen kijken goe dom zich heen en metde productie stijgt ook de kwaliteit van hun wijnen. Chinezen zijn immers als geen ander in staat om alles te kopiëren. Ook dure kwaliteitswijnen. En dat zij hier uiteindelijk zeer goed in geslaagd zijn, laat Laureys zien in zijn boek.

Château China is verschenen op 27 september en is verkrijgbaar in België en in Nederland.

Over mlaurey

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top