zaterdag, oktober 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Spaarne Gasthuis: Extra aandacht voor Dag van de Geboorte
Spaarne Gasthuis: Extra aandacht voor Dag van de Geboorte

Spaarne Gasthuis: Extra aandacht voor Dag van de Geboorte

  • Nederland
  • €100 per geboren baby voor wetenschappelijk onderzoek Op woensdag 9 september is het de nationale Dag van de Geboorte. De afdelingen Gynaecologie en Verloskunde van het Spaarne Gasthuis vragen op deze dag extra aandacht voor wetenschappelijk onderzoek om babysterfte in Nederland te voorkomen. Daarom doneren zij €100 per geboren baby aan het Fonds Gezond Geboren, die dit onderzoek financiert. Alle baby’s krijgen een speciaal mutsje van het fonds. Niek Exalto, oud-gynaecoloog in Hoofddorp, is medeoprichter van Gezond Geboren.
  • 10f0a7cc-400f-4406-8791-25e2e0f7f898 (1)
  • Spaarne Ziekenhuis
  • http://www.spaarneziekenhuis.nl
  • info@spaarneziekenhuis.nl

Een bevalling verloopt bijna altijd goed. Maar helaas komt het ook voor dat een kindje overlijdt. “Tussen week 22 van de zwangerschap en 7 dagen na de bevalling gaat het om 4 baby’s per dag in Nederland (0.8%). Dit kan komen door groeivertraging, vroeggeboorte of een aangeboren afwijking. Andere baby’s redden het wel, maar zijn chronisch ziek of gehandicapt”, aldus gynaecoloog Pieter Kees de Groot. “Het verliezen van een kind is één van de meest ingrijpende momenten in een mensenleven. Meer wetenschappelijk onderzoek kan helpen om dit te voorkomen. Daarom steunen wij op de Dag van de Geboorte het Fonds Gezond Geboren. En werken we in ons ziekenhuis mee aan dit wetenschappelijk onderzoek.”

Bij het Spaarne Gasthuis is het nog steeds mogelijk om te bevallen in zowel Hoofddorp als in Haarlem. Op beide locaties kun je ook met je eigen verloskundige bevallen als er geen medische indicatie is. Maar bevallen thuis kan uiteraard ook. Er is een intensieve samenwerking tussen de gynaecologen en verloskundigen in Haarlem en in de Haarlemmermeer. Zo worden alle nieuwe zwangeren gezamenlijk besproken en wordt er voor hen een gezamenlijk zorgplan gemaakt. Ook trainen verloskundigen en gynaecologen regelmatig in de regio hun samenwerking rond calamiteiten bij bevallingen. In 2014 werden er in het Spaarne Gasthuis in totaal ruim 3500 baby’s geboren, gemiddeld 10 baby’s per dag.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top