maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Spaarne Ziekenhuis: Dierendagconcert voor kinderen
Spaarne Ziekenhuis: Dierendagconcert voor kinderen

Spaarne Ziekenhuis: Dierendagconcert voor kinderen

  • Nederland
  • Speciaal voor kinderen (en vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms, tantes en andere muziekliefhebbers) geven medewerkers van het Spaarne Ziekenhuis op dierendag een concert! Zij brengen het Carnaval der dieren van C. Saint-Saëns en de Notenkrakersuite van P. Tchaikovsky ten gehore. Bekende muziekstukken die goed in het gehoor liggen en leuk zijn voor kinderen. De aanwezige kinderen krijgen ook uitleg over de muziekstukken.
  • jpj eigenaardigheden2
  • Spaarne Ziekenhuis
  • http://www.spaarneziekenhuis.nl
  • info@spaarneziekenhuis.nl

Het gelegenheidsorkest bestaat uit: Marianne Granneman (radiodiagnostisch laborant): dwarsfluit, Lieuwe de Vries (special guest): klarinet, Sjaak Dijkman (longfunctielaborant): fagot, Laura Gest (salarisadministratie): harp, Marianne Voskamp, (opleidingsadviseur): orgel, Helen Porcelijn, (doktersassistente cardiologie): piano en Arjen Noordzij, (uroloog): piano.

Le Carnaval des Animaux

Le Carnaval des Animaux – Grande Fantaisie Zoölogique (“Het Carnaval der Dieren”) uit 1886 is een 14-delige compositie van de Franse componist Camille Saint-Saëns. De compositie beeldt een aantal dieren uit. Bijvoorbeeld hoe het geluid van een leeuw of een zwaan klinkt.

De Notenkraker

De Notenkraker is een ballet uit 1892 op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het verhaal gaat over een meisje dat Clara Staalboom heet en het begint op kerstavond. Er zijn verschillende mensen op bezoek, waaronder de raadselachtige heer Drosselmeijer. Clara krijgt van hem een notenkrakerpop en Frits, haar broertje, krijgt een soldatenpak met zwaard. Als alle gasten weg zijn, gaat Clara slapen. In haar droom komt de notenkrakerpop tot leven.

Iedereen is van harte welkom om het Dierendagconcert bij te wonen op zaterdag 4 oktober om 15.00 uur in de kerkzaal van het Spaarne Ziekenhuis. Toegang is gratis.

Over het Spaarne Ziekenhuis

Het Spaarne Ziekenhuis is een modern, topklinisch ziekenhuis met een hoofd­locatie in Hoofddorp. Ook heeft het ziekenhuis poliklinieken in Heemstede en Hillegom. Het Spaarne Ziekenhuis staat voor openheid, deskundigheid en betrouwbaarheid. We gaan altijd op zoek naar de beste oplossingen of behandelingen voor onze patiënten. Persoonlijke aandacht staat daarbij voorop.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top