vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op managed-cloudoplossing van Proserve
SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op managed-cloudoplossing van Proserve

SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op managed-cloudoplossing van Proserve

  • Nederland
  • Supermarktketen SPAR zet zijn jarenlange samenwerking met managed service provider Proserve voort met een nieuw, driejarig contract. SPAR wil de onlinebestelmogelijkheid op spar.nl naar een hoger niveau tillen met een nieuw e-commerceplatform. De keuze viel op de managed-cloudoplossing proCLOUD van Proserve vanwege de hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid. Daarnaast was de certificering van Proserve op het gebied van security voor SPAR een reden om voor deze partij te kiezen.
  • ProServe
  • info@proserve.nl

Het nieuwe e-commerceplatform is onderdeel van de nieuwe strategie die SPAR uitrolt. Behalve met SPAR Express bij tankstations langs snelwegen en SPAR City’s citystores in de centra van grote steden wil de supermarktketen ook online een nieuwe doelgroep aanspreken. In eerste instantie gaan ruim tweehonderd SPAR-winkels het onlinebestellen aanbieden. Aan het e-commerceplatform stelde SPAR hoge eisen voor wat betreft beschikbaarheid en responsiveness. De nieuwe bestelmodule moet een grote hoeveelheid bezoekers aankunnen, snel kunnen reageren, 24×7 beschikbaar zijn en vanaf elk device en met elk besturingssysteem te gebruiken zijn.

Proserve biedt met haar proCLOUD-infrastructuur een oplossing voor deze eisen en voert het systeem redundant uit in een van haar twee Tier III-datacenters. Deze datacenters – gevestigd in Amsterdam en Alblasserdam – zijn ISO 27001-gecertificeerd, wat betekent dat de beveiliging van privacygevoelige gegevens van SPAR-klanten gegarandeerd is. Van datacenter tot managed dienstverlening: alles is ISO 27001-gecertificeerd. De oplossing is eenvoudig op te schalen, bijvoorbeeld wanneer meer SPAR-winkels besluiten zich aan te sluiten bij het e-commerceplatform, of tijdelijk tijdens de drukke feestdagen. Naast hosting wordt Proserve ook verantwoordelijk voor het technische applicatiebeheer en monitoring van de omgeving.

Marcel van Gurp, operationeel IT-manager bij SPAR: “We werken al jaren naar volle tevredenheid samen met Proserve voor de levering van de managed dedicated en virtuele servers, en de monitoring van deze omgeving. Ze hebben altijd bewezen dat ze waarmaken wat ze beloven. Dat vertrouwen maakte dat we ook voor dit nieuwe project voor Proserve kiezen. De samenwerking tussen ons verloopt wederom goed. Dat is een grote succesfactor in het binnen tijd en budget afronden van dit project.”

Pascal Schut, Sales Director bij Proserve: “Wij zijn trots dat SPAR na jaren nog steeds het volle vertrouwen heeft in onze dienstverlening. We hebben proactief meegedacht over het nieuwe platform en zijn ervan overtuigd dat we de best passende oplossing hebben gecreëerd. Zo is SPAR er zeker van dat zijn nieuwe e-commerceplatform altijd beschikbaar is en dat de gegevens van klanten optimaal beschermd zijn. We kijken uit naar de verdere samenwerking.”

# # #

Over Proserve
Proserve is de managed & IT solutions provider van de IT-Ernity Groep. Proserve richt zich op business continuity en business transition door het ontwikkelen, implementeren en beheren van geïntegreerde business solutions: hardware, software en services. Proserve biedt infrastructure services, cloud services, managed platforms & applications en managed security. Proserve is gevestigd in Rotterdam en heeft datacenters in Amsterdam en Alblasserdam. Momenteel heeft Proserve meer dan 20.000 servers in beheer. Proserve. Continuity and Transition.   

Over SPAR
SPAR Holding B.V. is gevestigd in Waalwijk en is in Nederland merkhouder van de buurtsupermarktformules SPAR en Attent. In totaal gaat het om ruim driehonderd winkels die worden gerund door zelfstandige ondernemers. SPAR Holding is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. Vandaag de dag heeft SPAR Nederland vijf formules die worden gerund door zelfstandig ondernemers, waarmee zij zich op verschillende doelgroepen richten. Naast de bekende buurtwinkels heeft SPAR ook de SPAR City, de recreatiewinkels (SPAR Enjoy), universiteitswinkels (SPAR University) en sinds dit jaar ook op tankstations (SPAR Express). Bij alle formules staat het dagelijks gemak voor de klant voorop en creëren zij betrokkenheid in de buurt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top