zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Spectaculaire daling aantal straatroven
Spectaculaire daling aantal straatroven

Spectaculaire daling aantal straatroven

  • Nederland
  • Het aantal straatroven is in de eerste 8 maanden van dit jaar met meer dan 20 procent gedaald ten opzichten van dezelfde periode in 2013. Dat maakte minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bekend bij de officiële aftrap van de Week van de Veiligheid in Leidschendam.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/10/05/spectaculaire-daling-aantal-straatroven.html

Van januari tot en met augustus 2014 vonden er 3612 straatroven plaats, tijdens dezelfde maanden vorig jaar waren dat er nog 4525. Hiermee zet de eerder ingezette daling door, in 2013 vonden er 12% minder straatroven plaats dan in 2012. Minister Opstelten is tevreden met inzet van alle betrokken partijen: “Juist door de gezamenlijk inzet van politie, gemeenten, OM, bedrijven en burgers, lukt het om het aantal straatroven te laten dalen. Laat dit een impuls zijn om de aanpak voort te zetten.”

Het thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar: ‘Minder cash, wel zo veilig.’ De aanwezigheid van cash vergroot immers de onveiligheid. Door het gebruik van cash te ontmoedigen en de juiste alternatieven aan te bieden, wordt de onderneming minder aantrekkelijk voor criminelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top