zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Spektakel op de kerstmarkt in Bochum
Spektakel op de kerstmarkt in Bochum

Spektakel op de kerstmarkt in Bochum

  • Anderen
  • Met 200 sfeervol verlichte kramen, een vliegende Kerstman, een middeleeuwse markt en een sprookjesbos biedt de kerstmarkt in het Duitse Bochum voor elke kerstliefhebber wat wils. Tot en met 23 december 2015 kunnen bezoekers in het centrum kiezen uit een groot aanbod van ambachtelijk gemaakte kerstproducten en winterse lekkernijen. Bovendien vinden er door de hele stad diverse activiteiten plaats. Nieuw dit jaar is gratis Wi-Fi op de Dr.-Ruer-Platz.
  • mediamixx GmbH
  • www.mediamixx.net
  • corine.konings@mediamixx.net
  • Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Een filmpje van de ‘vliegende Kerstman’ is te zien op www.bochumse-kerst.nl. Informatie voor de pers: mediamixx GmbH, Corine Konings Tiergartenstr. 64 47533 Kleve Duitsland T: +49-(0)2821-7115612 F: +49-(0)2821-7115639 M: corine.konings@mediamixx.net

Kerstman vertoont halsbrekende toeren op het hoge koord

Voormalig circusartiest Falko Traber is als vliegende kerstman ook dit jaar weer van de partij. Met zijn slee zoeft hij twee keer per dag, om 17 en om 19 uur, op duizelingwekkende hoogte over de hoofden van de bezoekers. In de weekenden doet hij er nog een schepje bovenop: dan glijdt hij via een abseiltouw vanaf het dak van de Sparkasse naar het podium beneden. Bezoekers kunnen hun foto’s van dit spektakel direct delen met het thuisfront: dit jaar is er namelijk voor het eerst draadloos internet op de kerstmarkt. Op de Dr.-Ruer-Platz kan iedereen kosteloos en onbeperkt surfen op het web.

Lichtjes zover het oog reikt

Glühwein drinken onder een fonkelende sterrenhemel? Het kan op de Husemannplatz, waar dit jaar opnieuw met behulp van een zes meter hoog lichtdak van 15 bij 15 meter een sterrenhemel wordt nagebootst. De straten tussen de Südring en de Boulevard fonkelen bovendien in het licht van meer dan 20.000 LED-lampjes.

Op de middeleeuwse markt rondom de Pauluskerk staat het historische reuzenrad uit 1921. De nostalgische attractie werd een paar jaar geleden voorzien van nieuwe gloeilampen en baadt in een zee van lichtjes. Op de markt tonen zoutzieders, mandenvlechters, glasblazers, naaisters en vele anderen hun kunsten en maken unieke en originele kerstcadeautjes. Door de vele fakkels, olielampen en kaarsen baadt de markt in een betoverend licht.

De kleintjes vergapen zich in het Sprookjesbos, dat dit jaar voor de tweede keer de kerstmarkt opluistert. Bij 100 hutjes, waar negen sprookjes worden uitgebeeld, is de betovering compleet. In het weekend wordt er afwisselend op zaterdag en zondag vanaf 14 uur een kinderprogramma georganiseerd.

Data en bereikbaarheid

De kerstmarkt in Bochum is tot 23 december 2014 dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur geopend. De show met de vliegende Kerstman vindt iedere dag plaats om 17.00 en 19.00 uur op de Dr.-Ruer-Platz. De kortingspas à 6 euro is verkrijgbaar bij de Bochum Ticketshop Touristinfo, Huesstraße 9. Tip: op 7 december is het van 13 uur tot 18 uur koopzondag in Bochum en zijn de winkels open.

Bochum is vanuit Nederland gemakkelijk bereikbaar per trein en auto. Het centraal station van Bochum verbindt de stad met alle belangrijke steden in binnen- en buitenland. Kijk voor de dienstregeling op www.bogestra.de of www.bahn.de. Ook via de autosnelwegen is Bochum goed bereikbaar. De negen parkeergarages met meer dan 5.000 parkeerplaatsen bieden voldoende parkeergelegenheid in het centrum van Bochum.22_11_13 Kerstmarkt Bochum_(21)_(c) Bochum Marketing GmbH, Michael Grosler klein22_11_13_Kerstmarkt Bochum_(12)_(c)_Bochum Marketing GmbH, Michael Grosler klein

Bekijk voor meer informatie de website van de Bochumse kerstmarkt: www.bochumse-kerst.nl.

Over mediamixx

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top