vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Spiermassa in verhouding tot vetmassa
Spiermassa in verhouding tot vetmassa

Spiermassa in verhouding tot vetmassa

 • Nederland
 • Lichaamsgewicht verliezen kan gemakkelijk zijn, gewoon minder eten zou je zeggen. Vervolgens iedere dag op de weegschaal om te kijken of je bent afgevallen.
 • bodymentors
 • Bodymentors
 • www.bodymentors.nl
 • stefan@snapmedia.nl

Maar wat zegt het getal op de weegschaal nou eigenlijk, en dan vooral de kilo’s die je bent kwijtgeraakt? Ben je alleen vetmassa kwijtgeraakt of ook vocht en/of spiermassa?

Als je geen idee hebt waar je lichaamsgewicht uit bestaat, ofwel wat de samenstelling is, dan meet je met de verkeerde waardes. Daarnaast kijkt men vaak naar de Body Mass Index (BMI), ook deze formule houdt geen rekening met de lichaamssamenstelling. Je lichaamsgewicht en lengte kunnen bijvoorbeeld duiden op een BMI van boven de 28, dat wil zeggen dat je zwaar overgewicht hebt en richting obesitas gaat. Maar stel dat je vetpercentage laag is en een groot deel van je lichaamsgewicht bestaat uit spiermassa dan geven de verhoudingen een vertekend beeld. Daar wordt in de BMI formule geen rekening mee gehouden.

Als je kilo’s lichaamsgewicht verliest, zorg er dan voor dat je spiermassa intact blijft. In sommige gevallen kun je in lichaamsgewicht aankomen terwijl je vetpercentage naar beneden gaat. Geen paniek; dit betekent vaak dat je lichaamsvet verbrandt en spiermassa opbouwt, dit kan namelijk tegelijkertijd. Sterker nog: door spiermassa op te bouwen verbrand je vet. Spiermassa weegt meer dan lichaamsvet, terwijl lichaamsvet meer oppervlakte inneemt dan spiermassa. Voor veel vrouwen is spiermassa een ‘vies’ woord en zij leggen de link met bodybuilding, waarbij de spieren overontwikkeld zijn. Dit is niet wat ik bedoel; voor vrouwen is het bijna niet mogelijk om op een natuurlijke manier zulke spieren te kweken, omdat ze simpelweg niet zoveel testosteron aanmaken.

Waar ik op doel is dat je spieren nodig hebt voor een gezond bewegingsapparaat, dit is niet leeftijdsgebonden en geldt voor zowel mannen als vrouwen. Hierdoor voel je je fitter, heb je meer energie, ben je sterker, zit je kleding beter, kortom je ziet er fantastisch uit, ook zonder kleding.

www.bodymentors.com

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Een Commentaar

 1. Hallo,

  Uw bericht spreekt mij aan. Ik heb veel spiermassa maar ook veel buikvet.
  Hoe kom ik daar vanaf? Diverse dieeten geprobeerd, maar dat buikvet wordt maar niet minder. Heeft u een goede tip voor mij?

  M.vr.gr.
  M.Bos.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top