dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / ‘Spionagezaak belemmert strijd tegen terreur’
‘Spionagezaak belemmert strijd tegen terreur’

‘Spionagezaak belemmert strijd tegen terreur’

  • Europa
  • Volgens EU-leiders kan de onrust over de spionerende Verenigde Staten nadelig zijn voor de strijd tegen terrorisme. Wat hen betreft moeten daar dit jaar nog afspraken over gemaakt worden, meldde de BBC vrijdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vje6elh9tdx8/nieuws/spionagezaak_belemmert_strijd_tegen?ctx=vhshnf7snxu9

Klokkenluider Edward Snowden zei donderdag dat de Amerikaanse geheime dienst NSA op grote schaal wereldleiders heeft afgeluisterd. Op de EU-top in Brussel stellen regeringsleiders en staatshoofden in een verklaring dat ze hun sterke band met de Amerikanen waarderen, maar dat een samenwerking gebaseerd moet zijn op respect en vertrouwen, aldus de regeringsleiders.

,,Een gebrek aan vertrouwen zou afbreuk kunnen doen aan de noodzakelijke samenwerking op het gebied van het verzamelen van inlichtingen.” Het verzamelen van inlichtingen is een ,,essentieel element in de strijd tegen het terrorisme. Dit geldt voor de betrekkingen tussen de Europese landen, als ook voor de betrekkingen met de VS.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top