dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Sportgeneeskunde erkend als specialisme
Sportgeneeskunde erkend als specialisme

Sportgeneeskunde erkend als specialisme

  • Nederland
  • Minister Edith Schippers (VWS) erkent de sportgeneeskunde officieel als specialisme. Dit heeft zij vandaag laten weten aan de Tweede Kamer, artsenfederatie KNMG en de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG).
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/04/08/sportgeneeskunde-erkent-als-specialisme.html

‘Sportartsen onderscheiden zich van anderen door hun grote expertise en specifieke kennis van het effect van sporten en bewegen op de gezondheid. De erkenning is daarom ook van grote toegevoegde waarde voor de kwaliteit van zorg voor chronisch zieken en iedereen die sport of beweegt’, aldus minister Schippers.

Wet BIG

Door de erkenning krijgt de sportgeneeskundige een volwaardige plaats binnen de gezondheidszorg. Het besluit van minister Schippers betekent dat het specialisme sportgeneeskunde en de bijbehorende opleidingseisen wettelijk worden erkend en de titel sportarts wettelijk wordt beschermd op grond van de Wet BIG.

Verzoek KNMG en CGS

Minister Schippers neemt dit besluit op verzoek van het College Geneeskundig Specialismen(CGS) van artsenfederatie KNMG.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top